To je to što me zanima!

Rojs: Milanovića za premijera; Milanović: General Lucić je uskrsni zeko, kao pomeranac...

Predsjednik je na Plitvice došao povodom 33. godišnjice akcije "Plitvice" i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića. 'Zašto niste zvali Rojsa, Lukića i Butorca?' - pitao je dok je trojac stajao kraj njega
Vidi originalni članak

Nakon svečanog čina polaganja vijenca i paljenja svijeće na Plitvicama, povodom 33. godišnjice akcije "Plitvice" i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, dao je izjavu za medije. Organizatore je prozvao da ga nisu pozvali, iako je on došao mimo protokola. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ali, ajde, izborna je kampanja, mogu to još nekako i shvatiti. No zašto nije pozvan nedavno izabrani načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske? Dakle, načelnik Glavnog stožera nije pozvan!? Nije pozvan niti umirovljeni general Butorac, jedan od glavnih ljudi u akciji Plitvice. Nije pozvan niti umirovljeni general Marko Lukić, tada pomoćnik ministra unutarnjih poslova. A nije pozvan niti general Ljubo Ćesić Rojs, koji je vozio autobus u koji je doletio trombon, a s kojim su hrvatski redarstvenici stigli na Plitvice. Eto, to će vam sve reći o Hrvatskoj AD 2024... - oštro je poručio Milanović. 

Istovremeno, i Rojs i Butorac i Lukić stajali su uz Milanovića dok je davao izjavu za medije. Ljubo Ćesić Rojs izrazio je nadu da će Milanović postati premijer.

- Ovdje je moj drugi rođendan, ovi moji me nisu pozvali, pozvali su me iz Ureda predsjednika, a ja sam se odazvao instituciji predsjednika, i neka ih je sram. Nisu me pozvali ni na zadnji Sabor, a ja sam utemeljitelj HDZ-a. Ne možemo ga iznutra srušiti, jer je ovaj Briselac narcisoidan i bahat, da svi moraju slušati njega, ja sam slušao samo predsjednika Tuđmana - kazao je Rojs, piše Jutarnji.

TUŽNA ISPOVIJEST PRIJATELJA Sjećanje na Krvavi Uskrs 1991.: 'Sjedili smo u kafiću, Josip mi je stisnuo ruku i nije se vratio...'

Milanović je salvu uvreda sasuo i po izvršnoj vlasti, Ustavnom sudu, a nije štedio ni generala Josipa Lucića. Sve ih je propisno vrijeđao. Lucić je na obilježavanje stigao s kolegom Mladenom Markačem i potpredsjednicima Vlade, ministrom branitelja Tomom Medvedom te ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem.

- U kojim nadzornim odborima sjede Lucić i slični. Lucić je bio uskrsni zeko Stipe Mesića, bio mu je lojalan kao pomeranac, onaj mali pesko preslatki, tako je bio lojalan, šmajhlao se oko njega i strizao ušima, tko njega plaća, gdje prima novac, pratite novac, u stvari doći će vam sam - zapitao se predsjednik Milanović.

Ubrzo su Milanoviću odgovorili i Božinović, ali i prozvani general Lucić.

DAO ŽIVOT ZA DOMOVINU Cvijeće i svijeće za heroja Josipa Jovića: Prošle su 33 godine od smrti, brojni stigli odati počast

- Moje misli su danas s poginulima, ranjenima i umrlima i o njemu ne želim uopće razmišljati - kratko je odbrusio predsjedniku,a  Božinović je rekao kako "danas stvarno ne bi gubio vrijeme i komentirao predsjednikove ispade". 

Idi na 24sata

Komentari 134

  • jadranska2a 02.04.2024.

    E ta troica su "moralne vertikale" vojske i policije

  • sarajevo190 01.04.2024.

    Svi građani Hrvatske izađite na izbore i izaberite bolju Hrvatsku po mjeri svih građana , a ne samo nekih tkz VELIKIH HRVATA.Dosta su nas krali i krojili po svojim pravilima. Uz HDZ nismo svi isti i nemamo svi iste mogućnosti i prava, nažalost.

  • sarajevo190 01.04.2024.

    Bravo predsjedniče, najveći sin Hrvatske .U ovo teško vrijeme trebaju pametni, iskreni i hrabri koji istinski vole Hrvatsku, a ne ulizice i kradljivci koji sve pokradoše i opustošiše držeći ruku na srcu

Komentiraj...
Vidi sve komentare