Obavijesti

News

Komentari 134

Rojs: Milanovića za premijera; Milanović: General Lucić je uskrsni zeko, kao pomeranac...

Rojs: Milanovića za premijera; Milanović: General Lucić je uskrsni zeko, kao pomeranac...
8

Predsjednik je na Plitvice došao povodom 33. godišnjice akcije "Plitvice" i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića. 'Zašto niste zvali Rojsa, Lukića i Butorca?' - pitao je dok je trojac stajao kraj njega

VIDEO

Nakon svečanog čina polaganja vijenca i paljenja svijeće na Plitvicama, povodom 33. godišnjice akcije "Plitvice" i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, dao je izjavu za medije. Organizatore je prozvao da ga nisu pozvali, iako je on došao mimo protokola. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Obljetnica pogibije Josipa Jovića 00:56

- Ali, ajde, izborna je kampanja, mogu to još nekako i shvatiti. No zašto nije pozvan nedavno izabrani načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske? Dakle, načelnik Glavnog stožera nije pozvan!? Nije pozvan niti umirovljeni general Butorac, jedan od glavnih ljudi u akciji Plitvice. Nije pozvan niti umirovljeni general Marko Lukić, tada pomoćnik ministra unutarnjih poslova. A nije pozvan niti general Ljubo Ćesić Rojs, koji je vozio autobus u koji je doletio trombon, a s kojim su hrvatski redarstvenici stigli na Plitvice. Eto, to će vam sve reći o Hrvatskoj AD 2024... - oštro je poručio Milanović. 

Obljetnica pogibije Josipa Jovića

Istovremeno, i Rojs i Butorac i Lukić stajali su uz Milanovića dok je davao izjavu za medije. Ljubo Ćesić Rojs izrazio je nadu da će Milanović postati premijer.

- Ovdje je moj drugi rođendan, ovi moji me nisu pozvali, pozvali su me iz Ureda predsjednika, a ja sam se odazvao instituciji predsjednika, i neka ih je sram. Nisu me pozvali ni na zadnji Sabor, a ja sam utemeljitelj HDZ-a. Ne možemo ga iznutra srušiti, jer je ovaj Briselac narcisoidan i bahat, da svi moraju slušati njega, ja sam slušao samo predsjednika Tuđmana - kazao je Rojs, piše Jutarnji.

Sjećanje na Krvavi Uskrs 1991.: 'Sjedili smo u kafiću, Josip mi je stisnuo ruku i nije se vratio...'
Sjećanje na Krvavi Uskrs 1991.: 'Sjedili smo u kafiću, Josip mi je stisnuo ruku i nije se vratio...'

Milanović je salvu uvreda sasuo i po izvršnoj vlasti, Ustavnom sudu, a nije štedio ni generala Josipa Lucića. Sve ih je propisno vrijeđao. Lucić je na obilježavanje stigao s kolegom Mladenom Markačem i potpredsjednicima Vlade, ministrom branitelja Tomom Medvedom te ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem.

Obljetnica pogibije Josipa Jovića

- U kojim nadzornim odborima sjede Lucić i slični. Lucić je bio uskrsni zeko Stipe Mesića, bio mu je lojalan kao pomeranac, onaj mali pesko preslatki, tako je bio lojalan, šmajhlao se oko njega i strizao ušima, tko njega plaća, gdje prima novac, pratite novac, u stvari doći će vam sam - zapitao se predsjednik Milanović.

Obljetnica pogibije Josipa Jovića

Ubrzo su Milanoviću odgovorili i Božinović, ali i prozvani general Lucić.

Cvijeće i svijeće za heroja Josipa Jovića: Prošle su 33 godine od smrti, brojni stigli odati počast
Cvijeće i svijeće za heroja Josipa Jovića:  Prošle su 33 godine od smrti, brojni stigli odati počast

- Moje misli su danas s poginulima, ranjenima i umrlima i o njemu ne želim uopće razmišljati - kratko je odbrusio predsjedniku,a  Božinović je rekao kako "danas stvarno ne bi gubio vrijeme i komentirao predsjednikove ispade". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...
Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo