To je to što me zanima!

Rolling Stone: Assange - rock zvijezda godine baš kao Bowie

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na naslovnici novog broja osvanuo je Assangeov lik 'montiran' u naslovni omot filma "Čovjek koji je pao na Zemlju", u kojem glavnu ulogu igra pop zvijezda David Bowie
Vidi originalni članak

Talijansko izdanje glazbenog časopisa Rolling Stone proglasilo je šefa WikiLeaksa, Juliana Assangea "Rock zvijezdom godine". Na naslovnici novog broja osvanuo je Assangeov lik "montiran" u naslovni omot filma "Čovjek koji je pao na Zemlju" u kojem glavnu ulogu tumači David Bowie. 

Časopis Assangea uspoređuje s britanskom pop zvijezdom, navodeći da je sličnost "jednostavno zapanjujuća". Naime, u filmu iz 1976. dobroćudni vanzemaljac (Bowie) očajnički pokušava spasiti svoj planet, no unatoč svojoj genijalnosti ne uspijeva nadvladati ljudsku zlobu i pohlepu.

- Assange je anđeo uništenja svih skrivenih tajna - napisao je talijanski Rolling Stone. Proglasili su ga "rokerom IT generacije" i "čovjekom koji je ispao iz mreže" te istaknuli kako će biti s nama i tijekom cijele nadolazeće 2011. dok će "curiti" nove diplomatske tajne.

- Assange je ikona poput Che Guevare na majicama ili Maoa za Andyja Warhola. On je predvodnik kraja diplomacije i imperijalne sigurnosti - navodi Rolling Stone.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • appice 14.12.2010.

    Meni je Assange definitivno najveća faca u zadnjih ne znam koliko, ali kakve pobogu veze on ima sa rockom, kakve gluposti majke ti. Ko da časopis koji se bavi molekularnom biologijom proglasi lady gagu za naj znanstvenika godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare