News

Komentari 1

Rolling Stone: Assange - rock zvijezda godine baš kao Bowie

Rolling Stone: Assange - rock zvijezda godine baš kao Bowie

Na naslovnici novog broja osvanuo je Assangeov lik 'montiran' u naslovni omot filma "Čovjek koji je pao na Zemlju", u kojem glavnu ulogu igra pop zvijezda David Bowie

Talijansko izdanje glazbenog časopisa Rolling Stone proglasilo je šefa WikiLeaksa, Juliana Assangea "Rock zvijezdom godine". Na naslovnici novog broja osvanuo je Assangeov lik "montiran" u naslovni omot filma "Čovjek koji je pao na Zemlju" u kojem glavnu ulogu tumači David Bowie. 

Časopis Assangea uspoređuje s britanskom pop zvijezdom, navodeći da je sličnost "jednostavno zapanjujuća". Naime, u filmu iz 1976. dobroćudni vanzemaljac (Bowie) očajnički pokušava spasiti svoj planet, no unatoč svojoj genijalnosti ne uspijeva nadvladati ljudsku zlobu i pohlepu.

- Assange je anđeo uništenja svih skrivenih tajna - napisao je talijanski Rolling Stone. Proglasili su ga "rokerom IT generacije" i "čovjekom koji je ispao iz mreže" te istaknuli kako će biti s nama i tijekom cijele nadolazeće 2011. dok će "curiti" nove diplomatske tajne.

- Assange je ikona poput Che Guevare na majicama ili Maoa za Andyja Warhola. On je predvodnik kraja diplomacije i imperijalne sigurnosti - navodi Rolling Stone.

Najčitaniji članci