To je to što me zanima!

Romeo i Julija iz Baranje: Trudna i bolesna se udala

Ivana Telebar (18) imala je izljev krvi u mozak. Pala je u komu i ostala nepokretna. Polako se oporavlja. Ona i Mirko vjenčali su se u bolnici...
Vidi originalni članak

Na intenzivnom odjelu neurokirurgije osječke bolnice prije nekoliko tjedana svećenik Božidar Petrović vjenčao je teško bolesnu i sedam mjeseci trudnu Ivanu Telebar (18) i Mirka Bajusa (27) iz Popovca. Mirko i Ivana u vezi su četiri godine. Budući da su se Ivanini roditelji protivili njihovoj vezi, Ivana se odselila i počela zajednički život s Mirkom. Prije sedam mjeseci je, kaže Mirko, Ivana zatrudnjela i to je bio najsretniji dan u njihovu životu. Međutim, u lipnju je zbog aneurizme Ivana imala izljev krvi u mozak. Pala je u komu i ostala nepokretna.
- Prije bolesti planirali smo se vjenčati u srpnju. Nakon što se Ivana razboljela, to me je pokosilo. Nakon nekog vremena Ivana je, iako u teškom stanju, pristala na vjenčanje u bolnici. Sve sam organizirao jer ne želim da se dijete rodi izvan braka - ispričao je jučer suprug Mirko nekoliko minuta prije nego što će posjetiti Ivanu u bolnici. Polako joj se vraćaju osjeti u udove te može slagati rečenice i micati prstima. Zbog njezina teškog stanja Ivanini roditelji, koji nisu u dobrim odnosima s Mirkom, sumnjaju da je dragovoljno pristala na udaju.
- Mi se Ivaninoj vezi s Mirkom protivimo od početka jer je vrlo čudan mladić. Pala je pod njegov utjecaj, svađala se s nama i ostajala kod njega po cijele dane. S 18 godina otišla je od kuće k njemu i više nam se nije niti javljala. Vidjeli smo je tek kad je dobila izljev krvi u mozak jer smo svojim potpisom morali dati pristanak kako bi ostala u bolnici - kažu roditelji Ankica i Ivan. Ogorčeni su što su bolnica i svećenik dopustili organiziranje vjenčanja u bolnici.
- Usprkos svim rizicima, činjenici da je nepokretna, da ne može govoriti i ne zna slova napisati, Mirko je isforsirao to vjenčanje u bolnici radeći od naše bolesne kćeri cirkus. Sestre su je obukle u vjenčanicu, šminkale je takvu bolesnu i pravile frizuru, a sve samo kako bi on postao njezin skrbnik i mogao odlučivati o njezinu zdravlju - dodaju roditelji.
- Nije istina da je Ivana bila nesvjesna vjenčanja. Čak se i potpisala lijevom rukom na vjenčani list - kaže Mirko. Svećenik Božidar Petrović kaže kako nije bilo nikakve prisile oko vjenčanja.
- Ivanu sam prije vjenčanja ispovijedio i pričestio. Bila je svjesna tog čina. Pitao sam je čini li to pod nečijom prisilom. Rekla je da je to njezina odluka i da se želi udati - kaže svećenik Petrović. I u osječkoj bolnici kažu kako je Ivana bila pri svijesti tijekom vjenčanja.

KAKO SU DOPUSTILI ULAZ KUMOVIMA NA ODJEL?
O vjenčanju nismo imali pojma. Čak ni ona nije znala što joj se sprema dok nisu svi došli. Nije nam htio ništa reći jer je znao da ćemo se protiviti. Mi se sad opravdano pitamo čemu sva ta žurba? Tko je to uopće dopustio u bolnici kad se zna da u intenzivni odjel smiju ući samo dvije osobe, a sad su ušli mladoženja, svećenik, kumovi, sestre... Mi smo potpisali za nju u bolnici, valjda se i nas nešto treba pitati, kažu Ivanini roditelji.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • bmtina 08.09.2010.

    mirku je nuđena suradnja s roditeljima oko ivaninog stanja, pri čemu to Mirko odbija rečenicom: \"ovo sve trpim samo zbog Ivane\". slijedi odlazak roditelja u zagreb s ivaninom lječničkom dokumentacijom kod dr.Paludinija gdje je rečeno da ivana treba trudnoću donjeti do stadija da plod bude spreman za inkubator. ivani slijedi porod carskim rezom i dva do tri operativna zahvata glave. Mirko optužuje roditelje da mu rade iza leđa i da žele da se Ivani napravi abortus.(bezpredmetna optužba) Mirko brani posjete bilo kome s ivanine strane obitelji. svojim lažima manipulira odjelom neurokirurgije, pa čak i zamjenikom voditelja neurokirurgije, dok je voditelj kirurgije na godišnjem odmoru. zamjenik voditelja, neupućen u cijelu situacij, vjeruje Mirkovim riječima. sljedi sučeljavanje oca i mirka, gdje se mirkovim ispadima i neprimjerenim ponašanjem zamjenik voditelja odjela, iznenađen opravdava roditeljima zbog svoje zablude glede situuacije.

  • bmtina 08.09.2010.

    Otac prilazi Mirku BAjusu do auta s upitom: nebi li bio red da nam se dođeš predstaviti, kada si već došao po moje dijete? Mirko odgovara krajnje bezobrazno: A tko si ti da se tebe treba pitati?? poslje tog konflikta počinju prave drame za obitelj Telebar. Mirko svojim nagovorom i prisilom zove socijualnu službu i prijavljuje nasilje u obitelji. Sociajlna služba govori ocu da ivana može izlaziti s kim želi i neka bude sretan, jer ima takve djece koji danima i noćima nedolaze kuće. Shrvan takvim odgovorom, otac se miri s tim i polaže nadu da je njegova djevojčica pemetna i da će je ta mladenačka ludost proći. Ivana bi ujutro odlazila u školu, a vraćala se tek u 23 sata navečer, ii ostatakvremena provodi s Mirkom. Kako je napunila 18 godina, napušta roditeljsku kuću riječima: selim se k Mirku. nakon toga ostaje trudna pred maturu. zakazano je vjenčanje u župi Popovac, o kojem su roditelji saznali na ulici. malo kasnije doznaje se da je Ivani bilo zabranjeno ići kod roditelja... nastavak

  • iwancica21 08.09.2010.

    zašto je to vijest?

Komentiraj...
Vidi sve komentare