To je to što me zanima!

Romi držali Slovenca kao roba i mučili ga 8 godina

Nesretnog Slovenca (48) Romi su osam godina brutalno zlostavljali. Od njega su tražili da si sam odreže prst te su ga palili plinskim plamenikom..
Vidi originalni članak

Dugo su me mučili na različite načine. Danas ne mogu mirno spavati, pred očima mi se stalno vrte iste slike, započeo je svoju šokantnu priču Slovenac (48) kojeg su Romi osam godina držali zatočenog u svojoj kući nedaleko od Novog Mesta i brutalno ga zlostavljali. Njegov identitet nije otkriven, a ljubljanski je Dnevnik objavio njegovu priču. Nesretni je Slovenac rođen u selu u kojem su većinsko stanovništvo Romi. Bio je siromašan i za svoje je otmičare prvo radio kao ličilac. No jednog dana njegovi zaposlenici jednostavno su ga odlučili zadržati u svojoj kući. Tada je počela njegova osmogodišnja strava. Mučitelji su od njega tražili i da sam sebi odreže prst kako bi dobio novac od osiguranja. Nitko iz sela nije mu pomogao jer su se svi bojali nasilne romske obitelji. 48-godišnji Slovenac odlučio se na bijeg. Odluka je pala nakon što su ga njegovi zlostavljači palili plinskim plamenikom. Opekline koje je pri tom zaradio zadavale su mu nesnosnu bol. U tome mu je pomogao jedan Rom iz sela pokazavši mu put do policije. 48-godišnji Slovenac danas, potpuno istraumatiziran, živi u sigurnoj kući. Njegovi tamničari nikad nisu bili u pritvoru, jer Slovenac od straha nikad nije svjedočio protiv njih. Nakon pet godina odlučio je o svemu progovoriti. Siguran je da bi ga ubili kada bi ga našli.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • smuc 09.05.2008.

    Žao mi je čovjeka mislim da je za to kriv geografski položaj Slovenije naslanja se na Austriju atam su takve svinjarije in.Izgleda da je to epidemija

  • qantaqa 08.05.2008.

    \"Svaka čast\" ljudima koji promoviraju mržnju prema ljudima određene druge nacionalnosti - teški PRIMITIVCI Kad će neki ljudi shvatiti da nije bitno tko si ni gdje pripadaš, nego kakav si čovjek iznutra, to je ono po čemu valjaš ili nevaljaš !!!

  • qantaqa 08.05.2008.

    i btw. Vedrane ako nekome želiš sve najgore, a pritom se to nednosi samo na jednog čovjeka, već cijelu naciju, mislim da to baš i nije najčovječnije....a ti ako tvrdiš suprotno de malo promučkaj te klikere u glavi......

Komentiraj...
Vidi sve komentare