To je to što me zanima!

'Romi sami štite svoje domove jer u zaštitu države ne vjeruju'

Manjinski zastupnik Veljko Kajtazi u srijedu je trazio stanku na saborskoj sjednici, a zbog dvaju prošlotjednih incidenata u zagrebačkim Kozarim putevima
Vidi originalni članak

Manjinski zastupnik Veljko Kajtazi u srijedu je trazio stanku na saborskoj sjednici, a zbog dvaju prošlotjednih incidenata u zagrebačkim Kozarim putevima.

- Romi u Kozarim putevima su se samoinicijativno organizirali da zaštite svoje domove od eventualnih ponovnog napada. Očito se radi o krajnjem nepovjerenju da institucije mogu odraditi svoj posao - rekao je Kajtazi. Govorio je, podsjetimo, o incidentima od 18. travnja, kad je u dvorište kuće u kojoj se nalaze Romska udruga i dječji vrtić bačena eksplozivna naprava, te od 21. travnja kad je u blizini izgorjela kuća mnogočlane romske obitelji u, kaže Kajtazi, vjerojatno podmetnutom požaru. 

- Ova dva slučaja još su nerazjašnjena te ne mozemo sa sigurnošću reći jesu li bili rasno motivirani - rekao je Kajtazi. 

Dodao je kako je od ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića odmah trazio pojačani nadzor ovog i drugih romskih naselja. Također, u utorak je razgovarao sa zamjenikom ministra Davorom Blaževićem.

- Uvjeren sam da ministarstvo čini sve što je u njihovoj moći da se počinitelji pronađu - rekao je, ali i dodao kako se nada da će uskoro vidjeti detaljnije planove Vlade oko brige prema manjinskim zajednicama. 
 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Thanos 31.10.2017.

    Vjerojatno ovi komentari glupi i netočni. Hrvatska je demokratska država kojoj svi građani hrvatske imaju jednaka prava i policija će riješiti problem.

  • MarioMarusic 03.05.2016.

    Ljudi u svakom žitu ima kukolja tako i kod nas. Nije pošteno stavljat sve u isti koš odrastao sam sa njima i nisam nikad imao problema . Čak mi je u jednoj situaciji ROM pomogao da ne iskrvarim. Nemojmo bit primitivci pokažimo da je Hrvat plemenit

  • kamenjar 27.04.2016.

    Cuvaju kuce,prave djecu pa na socialu!!!! Idealno zanimanje !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare