To je to što me zanima!

Rotvajler napao dječaka (11), a retriver prolaznicu

Na području Splita su zabilježena dva napada pasa na ljude. Kod Dioklecijanove palače pas nepoznatog vlasnika ugrizao je za nogu dječaka
Vidi originalni članak

Na području Splita u srijedu dva su psa napala ljude. Srećom nanijeli su im lakše ozljede.
Kod Dioklecijanove palače rotvajler nepoznatog vlasnika ugrizao je za desnu nogu dječaka (11). Prošao je s ogrebotinama, a policija još traga za vlasnikom psa.
- Iako ozljede našega sina nisu preozbiljne, morali smo policiji to prijaviti kako se ne bi dogodilo što gore. Taj je rotvajler često bez nadzora, brnjice i povoca. Već je napao dvije cure i jednu djevojčicu. Nisu bile teže ozlijeđene, pa nisu to ni prijavile. Naš se sin igrao s drugim psom, kad ga je zaskočio. Rotvajler mu je malo rastrgao trenirku i ogrebao ga - ispričali su dječakovi roditelji. Dječak je napadnut na poljani ispred Zlatnih vrata palače gdje se sa svojim ljubimcima, usprkos zabrani, okupljaju vlasnici pasa iz gradske jezgre.
Istog dana, kako smo doznali od policije, zlatni retriver napao je u Ulici 114. brigade djevojku N.B. (18).
- Sa svojim maltezerom vraćala sam se kući, a gospođa sa psom išla mi je u susret. Kad smo se približili njezin je pas poludio i istrgnuo joj se s povoca. Skočio je i napao mog maltezera, vukao ga i trgao po podu. Bilo je grozno. Vikali smo na njega, pokušavali ga maknuti, a ništa nismo mogli napraviti. Na kraju sam podigla svog psa kako bih ga obranila, a onda je i na mene skočio te me ugrizao za ruku. Tad se nekako smirio i vlasnica ga je uspjela odvući - još uvijek u šoku prepričala je N.B. Protiv vlasnice Milice B. (51) podignut je optužni prijedlog. Maltezer je ozlijeđen po vratu, a vlasnica je potražila pomoć u splitskoj bolnici. Sanirane su joj ogrebotine na desnoj podlaktici. N.B. sumnja da se ne radi o zlatnom retriveru, već o mješancu.

PAS UGRIZAO ŽENU KOJA SE VOZILA NA BICIKLU
Pas mješanac, koji nije bio zavezan, je u srijedu oko 14,30 sati istrčao iz dvorišta obiteljske kuće u Velikom Trojstvu u Bilogorskoj ulici i ugrizao za desnu potkoljenicu Terezu B. (72) koja se vozila na biciklu. Zbog krvarenja ženu je Hitna odvezla na Kirurški odjel Opće bolnice u Bjelovaru, gdje su joj liječnici pružili prvu pomoć i sanirali ozljedu. Policija je vlasnici I.K. (40) psa izdala obvezni prekršajni nalog, a veterinar je odredio da pas mora biti u karanteni kako bi se utvrdilo njegovo ponašanje, jer nije redovito cijepljen.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • real 29.10.2009.

    jel taj pas koji je ugrizao zenu na biciklu zenka ? .. moze biti da joj je netko s biciklom ili najvjerokatnije motociklom zgazio mladunca pa se sad osvecuje.. imam u blizini takav slucaj, jedna krupna kuja godinama neda da se prodje biciklom a pjesice nema problema ..

  • AmStaffSb 29.10.2009.

    o napokon dokaz da i retriver grize......zato ja imam amstaffa koji je maza a ne nekog krvoloka kao retrivera :))))

  • axlica 29.10.2009.

    e pa da se meni to dogodi, nebi mi palo na pamet da se idem žaliti u novine, nego jednostavno vlasniku policiju na vrata. životinja nije kriva i gotovo, onakva je kako su je naučili da bude. nekim bi ljudima bilo pametnije da djecu stave na lanac, npr ono derište koje je istuklo dečka kod avenue malla

Komentiraj...
Vidi sve komentare