To je to što me zanima!

Rovinjska policija otkrila veliku količinu oružja i eksploziva

Prilikom pretrage pronašli su 20 ručnih bombi, upaljač ručne bombe sa detonatorom i metalno tijelo ručne bombe sa eksplozivnim metkom, MGV 176 strojnicu, spremnik i prigušivač za strojnicu...
Vidi originalni članak

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje izazivanja požara na vozilu, u sklopu kojeg je pronađena veća količina različitog oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava.

- Policija je utvrdila sumnju da je 32-godišnjak počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te kazneno djelo oštećenje tuđe stvari, a da je 54-godišnjak počinio kazneno djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te poticanje na počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom' - rekla je policija.

Starijeg muškarca se sumnjiči da je nagovorio i potaknuo 32-godišnjaka da 24. veljače oko 1.10 sati, u Ulici San Marko u Rovinju, otvorenim plamenom izazove požar na vozilu Fiat, pulske registarske oznake, u vlasništvu 31-godišnjaka. Policajci su obavili pretragu automobila, kojeg koristi osumnjičeni 32-godišnjak te su u njemu pronašli tri spremnika za gorivo, dalekozor za noćno gledanje, fotoaparat i masku za varenje. Pronađene predmete oduzeli su od počinitelja i priveli ga u policijsku postaju. Za vrijeme boravka u prostoriji za zadržavanje, 32-godišnjak je oštetio vrata prostorije, čime je oštetio Ministarstvo unutarnjih poslova za zasad neutvrđen iznos.

Obavili su i pretragu doma 54-godišnjaka, zajedno s djelatnicima Odjela protueksplozijske zaštite i psom za detekciju eksploziva, s obzirom da je postojala sumnja da muškarac posjeduje eksplozivne tvari i zabranjeno oružje. Prilikom pretrage pronašli su 20 ručnih bombi, upaljač ručne bombe sa detonatorom i metalno tijelo ručne bombe sa eksplozivnim metkom, MGV 176 strojnicu, spremnik i prigušivač za strojnicu, dvije bajunete, četiri  elektronske sklopke s tajmerom, dva okvira za pištolj, čistilicu za pištolj, vježbovni satni upaljač, dvije detonatorske kapisle, dva sporogoreća štapina, oko sedam kilograma raznog eksploziva te 489 komada različitog streljiva.
 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • UNPROFOR 05.03.2018.

    Da se niste slućajno malo zabunili , pa upali u vojno skladište ?

  • Tibo1 03.03.2018.

    pa sljedeci Badnjak je jos daleko ili su uveli Badnjak jednom sedmicno????

  • umjereni pacifist 03.03.2018.

    ravnogorci čuvaju arsenal za sljedeći rat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare