To je to što me zanima!

Rujući po mulju žlicom bagera je izvukao zaostalu granatu

Iz policije su potvrdili da je “neeksplodirano topničko streljivo u kojem se nalazilo 9,6 kilograma trotila”, unatoč više godina provedenih pod morem, imalo aktivan upaljač
Vidi originalni članak

Bagerist Ivica je u ponedjeljak, oko devet sati, ispred Veslačkog doma u Zadru žlicom bagera izvukao neeksplodiranu granatu zaostalu iz Domovinskog rata, piše Slobodna Dalmacija.

Iz policije su potvrdili da je “neeksplodirano topničko streljivo u kojem se nalazilo 9,6 kilograma trotila”, unatoč više godina provedenih pod morem, imalo aktivan upaljač. Zbog nestručnog ili nespretnog rukovanja lako je moglo doći do aktiviranja.

Srećom, granata je pala na debeli sloj mulja koji se godinama taložio ispred Veslačkog doma iz ispusta bivše tekstilne tvornice, ali i dijela kanalizacijskih voda koje su prije izgradnje kolektora završavale u Jazinama. 

Sada se taj mulj vadi do dubine dva metra duž cijelog poteza radi izgradnje nove rive u uvali Jazine.


Idi na 24sata

Komentari 7

  • sambala 20.02.2014.

    žlicom bagera hahhahahha . Žlicom se jede a kašikom kopa

  • bepo1991 19.02.2014.

    Nismo ni svjesni koliko jos toga ima i gdje sve. Jos ih nalazimo iz ll svj. rata a iz Domovinskog ce ih nalazit jos 100 godina. Sreca da nitko nije stradao, ali mnogi nisu imali srecu svih ovih godina od rata.

  • 19.02.2014.

    Svašta gosti ostavljaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare