To je to što me zanima!

Rumunjski zastupnici potvrdili su novu vladu desnog centra

Rumunjski zastupnici potvrdili su u srijedu novu vladu desnog centra, dajući premijeru Florinu Citu mandat da pokuša vratiti povjerenje u gospodarstvo i pokrenuti investicije
Vidi originalni članak

Idemo raditi, rekao je zastupnicima Citu, 48-godišnji ekonomist s američkim doktoratom i novi rumunjski premijer.

Rumunjski zastupnici potvrdili su u srijedu novu vladu desnog centra, dajući premijeru Florinu Citu mandat da pokuša vratiti povjerenje u gospodarstvo i pokrenuti investicije nakon višegodišnje političke nestabilnosti.

Nakon četiriju izbora u posljednje dvije godine, vladu očekuju brojni izazovi – početak cijepljenja protiv koronavirusa, usvajanje proračuna za iduću godinu, reforme za pokretanje gospodarstva.

'OČEKUJU GA BROJNI IZAZOVI' Ekonomist Florin Citu predložen za mandatara rumunjske vlade

Za kabinet s 21 članom, koji čine Cituovi liberali, skupina USR-Plus’ i stranka etničkih Mađara UDMR glasalo je 260 zastupnika. Za prolaz je trebalo 228 ruku.

Liberali i njihovi saveznici imaju zajedno 244 mjesta od ukupno 465 u oba doma parlamenta. Imaju i potporu 18 zastupnika manjina.

Na izborima prije tri tjedna pobijedili su tijesnom većinom oporbeni socijaldemokrati, ali nisu imali saveznika s kojima bi koalirali pa su vlast morali prepustiti strankama desnog centra.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare