To je to što me zanima!

Runtić: 'Da, HDZ me pokušao kupiti, a Plenković je pokeraš'

Nakon što je Božo Petrov optužio HDZ da im pokušava 'kupiti' zastupnika, Mostov Hrvoje Runtić je u intervjuu za N1 iznio sve detalje slučaja i potvrdio da je sve prijavio policiji.
Vidi originalni članak

Čim je posumnjao o čemu se radi i što, kako tvrdi, HDZ pokušava napraviti, Runtić je otišao na policiju, a u nedjelju su ga zvali i iz PNUSKOKA. 

Na pitanje na čemu temelji svoje optužbe, Runtić je objasnio da je posebno sumnjiv tajming sastanka na koji je pozvan njegov otac. 

- Ono što je posebno smiješno je to da ako si s nekim prijatelj i ne vidite se godinama i zoveš ga baš sad u ovom trenutku i tema je sastanka ovo o čemu sam govorio. Kada kažem da sam s vama prijatelj, to ne bi značilo da se nismo godinama vidjeli. To što su gospodin Veselčić i moj otac bili ratni izvjestitelji i što su prijatelji, to ne znači da je on prijatelj s mojom obitelji. Ovo je sve onda više nego sumnjivo. Moj otac je rekao, otići ću, ali tajming mi je sumnjiv, a i meni je bilo sumnjivo, izjavio je Runtić i objasnio da im je Veselčić nudio 'rješavanje svih problema, ne samo financijskih, nego i moje i supruge'. 

- Ako je upućen u to, onda je cijela stvar pripremljena. Kako on uopće zna o mom financijskom stanju? Fokus mog rada je Ovršni zakon i blokirani te je tijekom svog ovog vremena meni mogao bilo tko pristupiti i reći da može pomoći blokiranim građanima, mogli su me pozvati i ova ponuda je sada samo slatka priča, rekao je Runtić za N1

Na pitanje što će se dogoditi ukoliko policija ne nađe dovoljno dokaza, Runtić je odgovorio da su i on i roditelji dali iskaze. 

- Policija će odraditi svoj posao, ići će na DORH, a u DORH-u i sami znate koliko slučajeva stoji u ladicama, zaključio je Runtić i još jednom naglasio da neće dati potporu ni ministru Zdravku Mariću, a ni Martini Dalić. 

Na pitanje hoće li preslagivanje Vlade uspjeti, Runtić je rekao da je to 'kao cirkus Colorado s jako puno balona'. 

- Trebala bi biti neka čudna matematika da ona bude istina. Nikad se nisam bavio previše analiziranjem takvih stvari, ali sam vidio svašta. Mislim da premijer Plenković nema većinu, mislim da je jako dobar PR igrač, uvijek smiren, ne da se izbaciti iz takta, dobar pokeraš i blefer, ako ima većinu, neka je pokaže.

Idi na 24sata

Komentari 204

  • ilmare 01.05.2017.

    E, vidite ! Meni djeluje moguće ,jer Plenki traži glasove. i jedini način naći po strankama ljude sa problemima . Kako Runtić kaže da ga začudilo poznavanje njegove financijske situacije i na račun toga je mu je ponuđena "pomoć" . Vjerojatno se traže najslabije karike po strankama...

  • ivankapas 01.05.2017.

    Runticu koja si ti lopina ti si nitkov u zivotu, nemogu zamisliti da te itko normaln moze birati, doduse i svoje birace si prevarao. runtic na prodaju, tko da vise, samo runticu vjerujem da ces za svoje lazi kazneno odgovarati. Pinokio !

  • centarfor5 01.05.2017.

    Petrov, čovjek koji je promijenio zakon (smanjio potrebnu stručnu spremu) da bi zaposlio svog kuma u Hrvatske vode i koji je svog starijeg brata prijavio kao člana porodice da bi dobio veći povlašteni kredit, traži za suradnju samo poštene ljude. Da pukneš od smijeha. A njegov savjetnik, ne zove se bez veze GRMoja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare