To je to što me zanima!

Rusak: Moja savjest je čista, bila sam u policiji i dala iskaz

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Otišla sam dragovoljno, bez ikakvog poziva, da se iznesu dokazi tome u prilog kako bi se situacija javnog, neosnovanog linča pokazala zornom, rekla je Rusak
Vidi originalni članak

Uskok je zaprimio kaznenu prijavu protiv zastupnice Gordane Rusak zbog trgovanja političkim položajem te će provesti potrebne izvide vezano za taj slučaj. Prijavu je podnio Branimir Glavaš.

- Moja je savjest čista i moja djela nisu okaljana nikakvim nemoralnim postupanjima, nisam djelovala protiv zakona - izjavila je za HRT4 Gordana Rusak.

POGLEDAJTE VIDEO: Političari u sukobu sa zakonom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stoga je, kaže, s radošću otišla u policiju koja će njen iskaz proslijediti Uskoku.

- Otišla sam dragovoljno, bez ikakvog poziva, da se iznesu dokazi tome u prilog kako bi se situacija javnog, neosnovanog linča pokazala zornom. Žalim što se oni koji su započeli taj linč u medijima i nastojali dokazati moje kršenje zakona, u isto vrijeme nisu obratili nadležnim institucijama. Iz navedenih razloga nisam se niti obraćala medijima jer praksa u kojoj se nevinog čovjeka osudi bez dokaza već je dovoljno potvrđena u Hrvatskoj . Stoga sam odlučila šutjeti, a tamo gdje treba iznositi činjenice - kaže Rusak.

Podsjetimo, Rusak je iz stranke HRID prešla u Klub zastupnika HSLS-a, a prije toga nudila se Klubu zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika. Za prelazak je preko e-maila zatražila zapošljavanje svoje suradnice i redoviti mjesečni iznos za financiranje njezinih znanstvenih projekata.

Iz HSU-a poručuju da su prijedlog Rusak odbili te da na ovakvu trgovinu nisu mogli pristati. Zastupnica Rusak koja je jutros bila na razgovoru u Uskoku sve je opovrgnula, a navode nazvala "lažima, podbadanjima i nemoralom".

Idi na 24sata

Komentari 58

  • Miške 21.01.2016.

    Taj sinonim "moja je savjest čista" se sada zloupotrebljava. To je samo za blaženika i uskoro sveca.

  • balegovac 21.01.2016.

    Ko se ide pravdati, onaj ko se boji,ima li jos koja prijateljica da joj treba radno mjesto,pazi gospodjo ako je pola od ovoga istina ostavi se politke,to sto Hrvatski politicari zaposljavaju cijele obitelji to je nesto drugo,ti si nova i nisi u njihovom krugu,oni su stari borci, a ti gospodjo novi mlad vojnik,prvo brisanje i glancanje hodnika,pa stepenica po stepenica,a ti bi da preskocis,pazi inace ides sa Jambom saditi kupus. CAPITO.

  • mitch_1 21.01.2016.

    Dakle i preko Mosta u politiku ulaze amoralne osobe. Sramotno.Izgleda da vrane vranama oci ne vade.A mi se ponadali da če biti malih pomaka na bolje a ono sve po starom.Ukoliko se ovaj puta ne poduzmu zakonske regulative i osudi laž i lopovluk, više nitko živ nece vjerovati u moral saborskih zastupnika koji su izgleda tamo samo zbog sebe i svojih interesa i ponašaju se kao kauboji.Ne moze se generalizirati, uz čast malobrojnim pojedincima koji ozbiljno shvacaju i obavljaju svoju dužnost,na kraju postavljamo pitanje da li nam je takav Sabor uopće potreban.

Komentiraj...
Vidi sve komentare