To je to što me zanima!

Ruše zgradu uništenu u požaru u Zadru: 'Iznosi se šuta, a onda sve moraju provjeriti statičari'

Nakon što je stravični požar progutao krov, stan i fotografsku radnju i naštetio statici zgrade na Narodnom trgu, počele su pripreme za rušenje
Vidi originalni članak

Stravični požar je 15. lipnja progutao fotografski studio i stan četveročlane obitelji na Narodnom trgu u Zadru. U srijedu je zgrada zatvorena za sve osim za radnike koji su počeli iznositi šutu i spaljene stvari. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Postavili su one potporne stupove, počelo je iznošenje šute i otpada. Još jednom će je pregledati statičari i onda se ide dalje - rekao nam je kratko dogradonačelnik Ante Babić.

ZGRADA TEŠKO OŠTEĆENA U POŽARU Kantun s milijun priča: Zadrane je tu fotkao čovjek sa 'Sutjeske', slavili se košarkaši i grupa Riva

U požaru su jako oštećene drvene grede i konstrukcija zgrade, popucale su vodovodne cijevi, a krova praktički nema. Procjena je da se zgrada ne može obnoviti, nego se mora graditi ispočetka.

S obzirom da je zgrada u strogom centru grada i spada pod kulturnu baštinu, izgradnja ne može početi dok konzervatori ne naprave procjenu hoće li se rušiti i pročelje ili će ga morati rekonstruirati. 

POŽAR U ZADRU ‘Stojim ispred zgrade i gledam kako sve što sam ikad napravio nestaje u plamenu i dimu'

- Obnovu, odnosno izgradnju ćemo platiti mi kao suvlasnici i Grad. No o tome još ne znamo ništa konkretno, trebamo sačekati da se sve raščisti, da dođu konzervatori, a sigurno ćemo imati razgovore o modelu obnove jer je tu više vlasnika poslovnih prostora i svatko mora biti zadovoljan  - govori nam Davor Valčić, radijski DJ čiji je stan u potpunosti nestao u plamenu. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • jorgen 24.06.2021.

    Kad korupcija odradi svoje tamo će niknuti moderna siva ili crna poslovna građevina koja će se zabiti kao prst u oko staroj gradskoj jezgri.

  • 24.06.2021.

    To crveno ruglo kulturna bastina? Svasta!

  • Mille_1 24.06.2021.

    Metar stana (starog) +3 k eura i grad plaća dio izgradnje/renovaže! Zvuči kao sreća u nesreći i sasvim pristojan deal.

Komentiraj...
Vidi sve komentare