To je to što me zanima!

Rusi nude azil? Razotkrio je Amere, neka dođe k nama...

Azil za zviždača: Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je kako će Edwardu Snowdenu, koji je upozorio na američko špijuniranje, možda omogućiti azil
Vidi originalni članak

Djelovat ćemo u skladu s događajima. Ako dobijemo zahtjev za azilom, razmislit ćemo o njemu, prokomentirao je Vladimir Putin nagađanja da će Rusija dati azil zviždaču Edwardu Snowdenu (29).

No gdje se mladi informatički stručnjak trenutačno nalazi, nitko ne zna. Nestao je prije nekoliko dana, a zadnji trag koji je ostavio jest odjava iz hotela u Hong Kongu. Prošli tjedan uzdrmao je javnost kad su procurile informacije kako funkcionira američki špijunski sustav.

- Razvili su program Informator bez granica. On sortira i analizira više od dva milijuna podataka u minuti. Najviše ih prikuplja iz arapskih zemalja, ali i SAD-a - pisao je list Guardian

Američke tajne službe u jednome mjesecu navodno prikupe 97 milijardi internetskih podataka diljem svijeta. Snimaju elektroničku poštu i razgovore građana preko Facebooka i Skypea te internetskih tražilica. Snowden je priznao da stoji iza tih tekstova. Odmah je rekao kako se boji progona američkih vlasti. Na pitanje što misli što će se sad s njim dogoditi odgovorio je:

- Ništa dobro. Neki ruski parlamentarni zastupnici htjeli bi ga vidjeti u svojoj zemlji.

- Azil za njega bio bi dobra ideja - rekao je Robert Šlegel. 

Snowden je navodno prije nestanka rekao kako će tražiti azil od Islanda, no Islanđani su demantirali da su dobili zahtjev.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • LongliveUSAforever 12.06.2013.

    Jaoj, Rusi nekom nude azil a svaki dan im bježi na tisuce mladih ljudi nezadovoljni stanjem diktatorskog režima u zemlji.

  • kvakva 12.06.2013.

    Dođi kod mene!!!

  • WOMANIZER 12.06.2013.

    rusi jedva dočekali! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare