To je to što me zanima!

Rusi objavili fotku iz Zagreba: 'Europa je počela shvaćati da će skupo platiti sankcije Rusiji'

Bez torbica Louis Vuitton se definitivno može živjeti, kao i bez novonastalih trenirki, ali bez kruha, maslaca, svježeg povrća, voća... europski stanovnik vjerojatno neće moći živjeti, piše ruska novinarka
Vidi originalni članak

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti objavila je komentar novinarke Elene Karajeve pod naslovom "Europa je počela shvaćati koliko će skupo platiti sankcije Rusiji".

Komentar je ilustriran je fotografijom jučerašnje gužve na benzinskoj crpki u Zagrebu AFP-ovog fotoreportera Denisa Lovrovića.

- U situaciji u kojoj vam se stalno dovikuje da ste cinični agresor, Moskva bira drugačiji način djelovanja - mirno postizanje svojih ciljeva uz minimalne gubitke - piše novinarka.

- Euforiju iz prvih dana, kada su sankcije Rusiji pljuštale iz briselske kutije gotovo svaki sat, zamijenilo je grozničavo kalkuliranje posljedica za sebe i svoje bližnje. A ovi rezultati, recimo uz sav nama svojstven moralni i politički cinizam, izgledaju ne samo briljantno nego jednostavno zastrašujuće.

PLENKOVIĆ: TO JE POSLJEDICA AGRESIJE Tank goriva skuplji za 62 kune! Do kada Vlada može utjecati na korigiranje cijene goriva?

U vrlo bliskoj budućnosti za europske građane koji su se jedva oporavili od divljajuće pandemije cijene svega će naglo skočiti. Litra benzina probit će granicu od dva eura jer nafta svakodnevno postavlja nove rekorde rasta. Sljedeći na redu je vrlo realan nedostatak metala, uključujući legure paladija, koji su najvažniji za IT i gotovo svaku drugu industriju.

CIJENE IDU GORE VIDEO Ogromne gužve, svi idu po gorivo. Oglasili se i iz HGK-a

Žitarice će poskupjeti, a glavna žitarica je pšenica. Bez torbica Louis Vuitton se definitivno može živjeti, kao i bez novonastalih trenirki Adidas (obje tvrtke, kao i niz drugih, odlučile su napustiti rusko tržište kako bi nas kaznile), ali bez kruha, bez maslaca, bez svježeg povrća, voća... europski stanovnik vjerojatno neće moći živjeti - piše ruska novinarka.

U Hrvatskoj, Vlada je reagirala na porast cijena goriva

OD DANAS SKUPLJE Evo koje su nove cijene goriva

Naime, Vlada je fiksirala maržu trgovcima naftnih derivata i privremeno smanjila trošarine na dizelsko i benzinsko gorivo, kako bi ublažila rast cijena.

Tako ćete za litru dizela morati izdvojiti 12,53 kune, za benzin 12,19 kuna po litri, a cijena plavog dizela bit će 8,04 kune.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 181

  • OBJEKTIVNIopettu 09.03.2022.

    Iz svakog zla izadje nesto dobro. Svaka spoznaja je bolna ali tjera na razmisljanje. Evo prilike da se vratimo proizvodnji u svom dvoristu tj, kupujemo od domacih proizvodjaca a ne od monopolista.

  • user_443382 08.03.2022.

    Onaj ko nema 100 kuna više za rezervoar goriva ne treba niti vozit auto.Krediti se dižu za aute a za gorivo se nema.Odite s autobusom ak nemate za gorivo.

  • 08.03.2022.

    Hrvatska ima dvije rafinerije, domaće nafte za trećinu potreba, termoelektrane, naftovod koji dovodi naftu s obale, a ne nužno od Rusije, stotine benzinskih...... Ima Hrvatska sve ali nema ništa , ništa od toga nije njeno, na ništa ne utiče, ovisna je ko šaran u ribnjaku. Koliko baciš hrane toliko ima za pojesti. Jedino što je naše su nove elektrane na drva, u stvari kulisa za igre bez granica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare