To je to što me zanima!

Rusi otvorili crnu kutiju: 'Naš zrakoplov nije ušao u Tursku'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ruski vojni dužnosnici kazali su kako crna kutija dokazuje da su Turci oborili zrakoplov. Stručnjaci pregledavaju kutiju, a prve rezultate objavit će 21. prosinca
Vidi originalni članak

Stručnjaci su u petak pred novinarima otvorili crnu kutiju ruskog borbenog aviona oborenog nad Sirijom . Ruski vojni dužnosnici kazali su kako crna kutija dokazuje da su Turci oborili zrakoplov.

Prve dokaze javnosti će predstaviti 21. prosinca . No, tri od osam čipova je uništeno, javlja agencija Sputnik.

POGLEDAJTE VIDEO: Rusi rade na popravku crne kutije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Pozvali smo 14 stranih stručnjaka da nam pomognu da dekodiranje bude transparentno. Međutim, poziv su prihvatili samo stručnjaci iz Kine i Velike Britanije, ostali su odbili doći. Poziv su prihvatili i predstavnici SAD-a - rekao je Sergej Dronov, zamjenik komandanta Zrakoplovno-svemirskih snaga Ruske Federacije.

Dodao je i da ruski borbeni avion Su-24 nije ni na koji način predstavljao prijetnju Turskoj i njenim građanima, a i Sirija je potvrdila da Su-24 nije prešao iz Sirije u Tursku.

- Informacije ruskog MO o situaciji u zračnom prostoru Sirije još nije odbacila nijedna zemlja, pa ni Turska - kaže Dronov.

- U ovom trenutku možemo reći da raspolažemo svim neophodnim informacijama za naše tvrdnje, imamo dokaz da ruski Su-24 nije narušio turski zračni prostor - rekao je.

Turska se Rusiji zasad nije ni ispričala. Ruski predsjednik Vladimir Putin cijelu je situaciju okarakterizirao kao zabadanje noža u leđa, a Rusija je Turskoj uvela niz sankcija.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • svejedobro 20.12.2015.

    Jesu Turci bili brzopleti...

  • jo2hn8ny 19.12.2015.

    Tek sada!? Što su do sada čekali? Što im je falio otvarač konzervi?

  • Goran Vincek 19.12.2015.

    pa ko vise putini i rusima vjeruje taj se gadno razocara pa tu su lutiju podmetnuli zna se da to nije ona prava iz avijona i to cijeli svjet zna !putin laze

Komentiraj...
Vidi sve komentare