To je to što me zanima!

Rusi pronalaze skupocjene dijelove meteorita u snijegu

Mnogobrojni lovci na meteorite došli su iz Moskve u Čeljabinsk. Neki su iz snijega iskopali do dva cm velike krhotine za koje su uvjereni da vrijede i nekoliko tisuća $
Vidi originalni članak

Mnogobrojni lovci na meteorite došli su čak iz Moskve u Čeljabinsk. Neki su imali sreće pa su iz snijega iskopali do dva centimetra velike krhotine za koje su uvjereni da vrijede i po nekoliko tisuća dolara.

U padu meteorita u Rusiji prije nekoliko dana, podsjetimo, ozlijeđeno je oko 1200 ljudi,  a materijalna šteta iznosi više od 180 milijuna kuna. Meteorit od 10 tona raspao se na visini od 55 kilometara, a komadi su ''bombardirali'' Čeljabinsk.  

Znanstvenici NASA-e rekli su kako je meteor bio promjera oko 17 metara i mase od 10.000 tona. Raspao se u Zemljinoj atmosferi, a procjenjuje se kako je  oslobođena energija udarom meteora u atmosferu bila 500 kilotona - 30 puta veća od one u eksploziji atomske bombe 1945. u Hirošimi.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • AntonTrdić 25.02.2013.

    kome će prodat ? otkupljivacima metala ? to nis ne vrijedi , moze ga dat na proucavanje znanstvenicima

  • Ilija Lopar 25.02.2013.

    ko to zna sta je padalo mozda malo leda

  • KristijanLucic_1 25.02.2013.

     kada bi isti rusi znali da su meteori radijoaktivni nikada ih nebih ni pipnuli ,ali ovako dok nitko nista ne govori sve je uredu! inace svijet u kojem danas zivimo je nastao od adama i eve kazu,ali sam se uvjek pitao kako je moguce da su ljudi kao i zivotinje na nasoj planati prezivjeli udar kometa i radijaciju kao i radijaciju vulkanskih erupcija ako svijet nije nastao od boga! nesto dobro za razmisljanje!!!!! 

Komentiraj...
Vidi sve komentare