To je to što me zanima!

Rusi u Ukrajini zatvorili i mučili strance mjesecima: 'Čupali su im nokte i uporno tražili novac'

Šest muškaraca i jedna žena našli su se početkom rata u Kupjansku u regiji Harkiv. Kad su ruski napadi počeli, odlučili su kako im je sigurnije negdje se sakriti nego pokušati bježati...
Vidi originalni članak

Sedmero državljana Šri Lanke više je mjeseci provelo u ruskom zatvoru u Vovčansku. Okupatori su ih tamo mučili te su od njih traži novac, javljaju ukrajinski mediji.

Šest muškaraca i jedna žena našli su se početkom rata u Kupjansku u regiji Harkiv. Kad su ruski napadi počeli, odlučili su kako im je sigurnije negdje se sakriti nego pokušati bježati...

VJERUJE U POBJEDU 'Elitni borac' iz Wagnera ruskim medijima: Cijeli svijet je protiv nas, puno je stranih plaćenika...

Skriveni po skloništima ostali su negdje do ožujka, kad su odlučili pokušati pješke doći do Harkiva. Ali već na prvom 'check-pointu' su ih Rusi zaustavili, stavili im na glave crne vreće i poslali ih u zatvor. U Ukrajini su neki od njih radili, drugi su bili studenti.

- Držali su ih u užasnim uvjetima, nedostojnim ljudskog bića. Ženu su držali zatvorenu u samici dva mjeseca, a muškarce su natjerali da čiste po zatvoru. Jednom muškarcu su udarali glavom u vrata, dvojicu su mučili, 'izvlačili' su im nokte - rekao je ukrajinski dužnosnik Serhij Bolvinov i odmah nastavio:

NEZADOVOLJAN PRIPREMAMA Bivši NATO general 'opleo' je po savezu: 'Za najgori scenarij nisu spremni, skinimo više rukavice!'

- Rusi ne pričaju engleski, a stranci ne pričaju ruski. Uopće nisu razumjeli što su Rusi od njih tražili i zašto ih muče. Rusi su jedino ponavljali 'money' (novac) - kaže Bolvinov.

Nakon što su okupatori napustili Vovčansk, građani Šri Lanke opet su se uputili pješke potražiti spas u Harkivu. Na putu su sreli čuvara hotela koji ih je primio i o svemu obavijestio policiju.

NAKON NIZA POBJEDA Zelenski: 'Zatišje nakon prošle protuofenzive priprema je za osvajanje ključnih gradova'

- Istraga je u tijeku i o svemu je obaviješteno veleposlanstvo Šri Lanke. Njihovi građani su zbrinuti na sigurnome - govore za kraj ukrajinske službe.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 20.09.2022.

    Isti su kao i njihova balkanska braća

  • sarcasmo 20.09.2022.

    a jesu našli od koga će tražit lovu, a ovi pobjegli iz sirotinje

  • salaso 19.09.2022.

    jbt ovi rusi cjede i veću sirotinju od njih samih.....rusi cjede šri lančane..ima li veće parodije..

Komentiraj...
Vidi sve komentare