To je to što me zanima!

Rusi upozorili: Ukrajina može 'okončati patnje' ako prihvati uvjete za rješavanje sukoba

Peskov je na pitanje novinara je li Rusija zabrinuta zbog posljedica napada na civilno stanovništvo ili energetsku infrastrukturu, odgovorio da Rusija cilja jedino mete od vojnog značaja, a ne "društvenog"
Vidi originalni članak

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u četvrtak je rekao da ukrajinsko vodstvo može "okončati patnje" u Ukrajini ako prihvati ruske zahtjeve za rješavanje sukoba.

Peskov je na pitanje novinara je li Rusija zabrinuta zbog posljedica napada na civilno stanovništvo ili energetsku infrastrukturu, odgovorio da Rusija cilja jedino mete od vojnog značaja, a ne "društvenog".

Ruska vojska je u četvrtak negirala da je dan ranije napala Kijev, ustvrdivši da su štetu glavnom ukrajinskom gradu nanijeli "ukrajinski i strani" protuzračni projektili.

"Nikakav raketni napad nije izvršen na Kijev. Sva šteta nanesena gradu je posljedica pada stranih i ukrajinskih projektila protuzračne obrane koji su instalirani u stambenim četvrtima Kijeva", rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konačenkov.

Rusija je raketnom baražnom vatrom udarila po gradovima diljem Ukrajine u srijedu ubivši desetero ljudi, prisilivši vlasti da zatvore nuklearne elektrane i prekinuvši opskrbu strujom i vodom u brojnim mjestima.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 28.11.2022.

    Ruski oficiri su se kandidirali za predsjednika Ukrajine. To nešto gadno ne štima tamo. Totalno poremećeno društvo, tenkovima idu po plodnim poljima a imaju milijarde prihoda od žita i nafte, i nuklearnih elektrana. Ima i za zapad prihoda, Putinove pandane,uskoro će se opet rukovati. Uvjeti za suživot su obrazovanje i sport, u separatističkim regijama je puno političkih fakulteta, vojnih akademija, sve dobri uvjeti za rat.Na sve je dodana ortodoksna crkva koja promovira odlazak u rat i u nebo. To su sve uvjeti za propast i još k tome svoje uvjete brane interkontinentalnim raketama, a susjed Kim mora smaknuti ujaka da bi imao uvjete.Bolesno.

  • Luanne 24.11.2022.

    Bezobrazluku okupatora nema granica. Ono....odlučiš uzeti teritorij neke zemlje jer si nuklearna sila, ucinis neviđene zločine i nudiš mir po svojim uvjetima i pognutu glavu Ukrajinaca i ostatka svijeta. Koje zlo i bezumlje! Neće proći, treba vama uzvratiti svim sredstvima, NATO treba pokazati zube ovim zločincima!

  • japanokinezjapano 24.11.2022.

    Zelenom ne preostaje ništa drugo nego da krene na Moskvu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare