To je to što me zanima!

Rusi uvjeravaju građane BiH da su SAD i Zapad pred propašću: Oni vas vode u stanje nemoći...

"Sada Sjedinjene Države aktivno 'brane' Europu, polako ali sigurno, rekli bismo profinjeno, dovodeći je u stanje ne samo političke, već i ekonomske nemoći", sugestija je ruskog veleposlanstva u BiH.
Vidi originalni članak

Ruski diplomati zaduženi za Bosnu i Hercegovinu pokušali su u nedjelju uvjeriti građane te zemlje da su Sjedinjene Države pred raspadom i zato ih neće moći zaštiti, što je reakcija na raniju izjavu američkog veleposlanika u Sarajevu da njegova zemlja "neće BiH prepustiti Rusiji".

Na Facebook stranici ruskog veleposlanstva u Sarajevu postavljena je objava u kojoj stoji ocjena da su Sjedinjene Države zemlja "kojoj su temelji napola rascijepljeni, a pukotine se produbljuju", a kao dokaz tomu ponudili su tvrdnju da SAD danas nisu u stanju zaštiti niti Europu.

'TO NIJE STAV SVIH' Dragan Čović izvijestio G7 i PIC da Turković iznosi bošnjačka stajališta o izbornoj reformi

Američki veleposlanik u BiH Michael Murphy je ranije ovog tjedna u intervjuu Radiju slobodna Europa (RSE) kazao da će Washington nastaviti snažno podupirati teritorijalni integritet i suverenitet BiH uključujući pravo te zemlje da sama odluči hoće li postati članicom NATO-a.

"Želim podsjetiti na ono što je rekao državni tajnik Anthony Blinken u svom svjedočenju pred Kongresom. Mi ne odlazimo, nećemo nestati, održat ćemo svoje međunarodno prisustvo ovdje i naše međunarodno vojno prisustvo. Mislim da je to veoma važno uzeti u obzir kada se procjenjuje sigurnosno stanje u BiH", kazao je Murphy komentirajući ranije prijetnje iz Moskve upućene BiH nastavi li ta zemlja put ka članstvu u NATO-u.

RUSKI BRODOVI U JADRANU Putina sada Ukrajinci ozbiljno šamaraju u Crnome moru, pa se on mora bahatiti u Jadranu!

Iz ruskog su mu veleposlanstva sada odgovorili da je cijeli svijet vidio što su SAD postigle u Afganistanu, Iraku, Libiji te nekadašnjoj Jugoslaviji i što je iz toga proisteklo. Kažu da je sve to rezultat promoviranja politike dominacije i segregacije što će u konačnici rezultirati "propašću zapadnog svijeta".

"Sada Sjedinjene Države aktivno 'brane' Europu, polako ali sigurno, rekli bismo profinjeno, dovodeći je u stanje ne samo političke, već i ekonomske nemoći", sugestija je ruskog veleposlanstva u BiH.

OBJAVIO KREMLJ Putin potpisao uredbu o isplati beneficija osobama koje stižu iz Ukrajine: Mjesečno 1300 kuna

I Rusija ima svoje nacionalne interese, potvrdili su uz ciničnu konstataciju da Moskva, za razliku od zapadnih zemalja, preferira "otvoren i drugarski dijalog".

NISU ISPUNJENI UVJETI Sud BiH neće izručiti bjegunca Zorana Mamića Hrvatskoj

"Naš način vođenja razgovora predviđa mirno, jasno iznošenje argumenata, kao i trezveno, objektivno sagledavanje odgovora. Općenito, bilježimo upravo takav pristup. Na žalost, ponekad kao odgovor čujemo histerične, nesuvisle povike demagoga. Neka im Bog sudi", napisali su ruski diplomati u BiH.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 28.08.2022.

    Sjećamo se mi i Rusa u Afganistanu!

  • Dobrivojee 28.08.2022.

    Pa Amerika nikad i nije štitila Europu, već ju iskorištavala, kao i sad. Ali, postavlja se pitanje čemu ovakva izjava ruske ambasade, da Amerika ne može štititi niti Europu, ja bih pitao od koga bi Europu trebalo štititi? Jer ovakva izjava implicira da Rusija ima nekih planova spram Europe

Komentiraj...
Vidi sve komentare