To je to što me zanima!

Rusi uvježbavaju svoju vojsku: Boje se 'hrvatskog scenarija'

Prema ruskim analitičarima “hrvatski scenarij” značio bi donošenje zakon o reintegraciji Donbasa i “uspostavljanju suvereniteta nad privremeno okupiranim teritorijama” na istoku Ukrajini
Vidi originalni članak

Najveće ruske ratne igre od 2013. koje se održavaju u Bjelorusiji, zapadnoj Rusiji i ruskoj enklavi Kalinjingradu zabrinule su NATO, baltičke zemlje i Poljsku. Rusi tvrde kako će uvježbavati isključivo obrambeni scenarij. No početkom mjeseca u ruskoj “Vojnoj reviji” objavljeno je kako vježba ‘Zapad 2017.’ ima i preventivnu svrhu kako bi se odbacio “hrvatski scenarij” za Donbas.

Hrvatska je, naime, ponudila podijeliti svoje iskustvo mirne reintergacijom Podunavlja s Ukrajinom i Rusijom. Ukrajina je prihvatila, a Rusija odbila. Prema ruskim analitičarima “hrvatski scenarij” značio bi donošenje zakon o reintegraciji Donbasa i “uspostavljanju suvereniteta nad privremeno okupiranim teritorijama” na istoku Ukrajine. S time da bi se Rusija nazvala agresorskom državom. To bi pak, tvrde ruski analitičari, dovelo do obnove ratnog stanja u Donbasu pa je vježba, tvrde, i jasno upozorenje Kijevu.     

Idi na 24sata

Komentari 28

  • sinpex 15.09.2017.

    imaju razloga da se boje nakon 91' ,ljudi samo vježbaju kako da dođu do svoih novaca koje je Todo prikrio a Plenki nezna di su

  • 15.09.2017.

    Hahaha

  • 15.09.2017.

    Kad će se početi pisati o američkim ratnim igrama ? Il se možda svi igraju na svom teritoriju osim amera koji se igraju na tuđim teritorijima ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare