To je to što me zanima!

Rusi žestoko napali grad na istoku, pogođena bolnica. Troje mrtvih, među njima dijete

Tri su osobe poginule, a dvanaest je ranjeno u u noći s utorka na srijedu u ruskom bombardiranju Selidove, u blizini Donecka na istoku Ukrajine, izvijestile su lokalne vlasti
Vidi originalni članak

U napadu je pogođeno devet stambenih zgrada i bolnica smještena dvadeseta kilometara zapadno od bojišnice, objavilo je gradsko vijeće na Telegramu.

Jedno je dijete među poginulima, a četvero djece među ranjenima, izvijestili su.

Prema guverneru Donecke oblasti Vadimu Filaškinu prvi se napad dogodio oko 23.30, a drugi oko 1 sat. Stotinjak pacijenata iz pogođene bolnice evakuirano je prema bolnicama u Pokrovsku i Mirnogradu, dodao je na Telegramu.

RANJENO NAJMANJE 10 LJUDI Žestoki napadi Rusa na gradove u Ukrajini, poginulo troje ljudi

Nijedan izvor nije točno naveo o kakvom se točno napadu radilo - raketnom, topničkom ili napadu dronovima.

Mjesto Selidove, koje je prije rata imalo oko 21.000 stanovnika, nalazi se u okolici grada Donecka, koji je Rusija okupirala 2014. godine.

Srušeno devet ukrajinskih dronova

Ruska zračna obrana srušila je dva ukrajinska drona iznad regije Belgoroda, u blizini granice s Ukrajinom, jedan je srušen iznad Voronježa, a šest iznad Crnoga mora, priopćilo je rusko ministarstvo obrane, kako je prenijela agencija Ria Novosti.

Prema guverneru belgorodske regije Vjačeslavu Gladkovu, ranjena je i hospitalizirana jedna žena.

Ni Gladkov ni rusko ministarstvo obrane nisu izvijestili o mogućim štetama.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mister Zadar 14.02.2024.

    "Ukrajinska kontraofenziva će biti vrlo impresivna." - general David Petraeus, bivši šef CIA, 3.6.2023. radio BBC........Šta kaže žutokosi Britanski ex premijer Boris Johnson? On je je jedan od većih krivaca što je iskompleksirani, nabildani patuljak Zelenski odustao od dogovora s Rusijom i svoju zemlju poveo u smrt

Komentiraj...
Vidi sve komentare