To je to što me zanima!

Rusija će Srbiji pokloniti šest MiG-ova, ali imaju jedan uvjet

Rusija bi Srbiji mogla pokloniti šest borbenih zrakoplova MiG-29, no pod uvjetom da oni plate njihov remont s obzirom na to da je riječ o avionima koji trenutno nisu u upotrebi
Vidi originalni članak

Rusija bi Srbiji mogla pokloniti šest borbenih zrakoplova MiG-29, no pod uvjetom da oni plate njihov remont s obzirom na to da je riječ o letjelicama koje trenutno nisu u upotrebi.

Srpska vojna delegacija je, kako za Blic kaže izvor iz Vojske Srbije, nedavno boravila u Rusiji gdje su joj i pokazani avioni koji bi svoj radni vijek trebali nastaviti u jedinicama srpskog ratnog zrakoplovstva.

- Tim avionima je neophodan remont. Pregovori o tome kakav će aranžman biti sklopljen su u toku. Jedna od opcija je da avione dobijemo na poklon, ali da platimo njihov remont. Ako tako bude dogovoreno, naš je cilj osigurati da se remont ne radi u Rusiji, već kod nas. Time bismo uposlili našu industriju, a istovremeno bismo ovladali i novom tehnologijom - kaže sugovornik za Blic.

Cijena remonta ovisila bi o razini opreme koja bi se ugrađivala pa tako postoje dvije opcije - da zrakoplovi budu sa opremom ruskog proizvođača, ali i da u njih bude ugrađena oprema zapadnog porijekla.

Idi na 24sata

Komentari 162

  • badr hari 17.08.2016.

    Jadni srbi odmah su se usrali nas hrvata pa su isli plakat putinu

  • mrljo 17.08.2016.

    Išli svrbi cmizdrit rusima nakon što smo mi dobili helikoptere.

  • Samo pošteno 16.08.2016.

    Bolje da im je Rusija poklonila Belarus traktore!

Komentiraj...
Vidi sve komentare