To je to što me zanima!

Rusija: Dječak (16) se čudom spasio, zgrabio ga morski pas

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ilija (16) je plivao 20-ak metara od obale. Obitelj je gledala napad. Srećom, dječak se uspio dočepati obale. Razdero mu je nogu. Mladiću je dan ranije odgrizao ruke
Vidi originalni članak

Dječaka Iliju (16) morski pas je u četvrtak ugrizao za desnu nogu i pokušao ga povući na dno mora kod ruskog otoka Zheltukhina. Čudom se dječak uspio dočepati površine te su mu u pomoć priskočili otac i ostali kupači. Mladić je s teškim ozljedama noge brodom prevezen u bolnicu u Vladivostoku gdje su ga operirali. Liječnici su rekli kako su mu kosti ostale neoštećene, no morski pas mu je razderao ligamente i vene.  Mladić je s obitelji kampirao na otoku, a plivao je svega 20-ak metara od obale. 

Ovo je drugi napad morskog psa na tom području u danu. Večer prije je mladića (25) napao morski pas koji mu je odgrizao obje ruke. U kritičnom stanju su ga prevezli u bolnicu, no sada je izvan opasnosti. Ruska Pravda piše kako su ovakvi napadi rijetki na dalekom istoku Rusije. 

Iako se ne zna o kakvoj vrsti morskog psa se radi, neki svjedoci kažu da je bio dug četiri metra te da je imao velike peraje. Neki smatraju kako bi se moglo raditi o velikoj bijeloj psini, koju su zabilježili na tom području i ranije, no nije napadao ljude. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • barbaboro 24.08.2011.

    Šubi... iako je i mene užasno strah morskog psa, i ne udaljavam se od obale (što i ne mora biti nikakva garancija da te neće napasti), ipak - kada bi se istrijebila samo jedna vrsta na Zemlji, to bi značilo katastrofu. Mrzim vidjeti npr. žohara, ali, kada bi nestalo žohara, nestalo bi, lančano, i čovjeka. Sve što živi, pa i mi, dio je jednog (hranidbenog) lanca koji bi, ako se prekine, donio kataklizmu među florom i faunom. Kada bi nestali morski psi, toliko bi se, npr., namnožili tuljani, koji bi uništili riblji fond u svojim areama, i time izazvali daljnje uništenje faune, a onda i flore u tom području, pa lančano, i šire i dalje. Niti jednu, pa i najmanju bubicu na ovome svijetu, nije Bog bez veze stvorio,

  • Šubidubidu 22.08.2011.

    Ti morski psi su prave napasti.Šta ce nam oni uopce?? Da odgrizaju ljudima ruke i noge ??? Ti su morski psi potpuno nepotrebni a k tome i su opasne hladnokrvne ubojice!!!Za 20 god. mozda ih netko pametan i istrijebi!

  • TonyPazman 22.08.2011.

    gledajte ovo http://www.youtube.com/watch?v=j4J3ay0P0x8

Komentiraj...
Vidi sve komentare