To je to što me zanima!

Rusija i Bjelorusija započele su s velikim vojnim vježbama, NATO je zabrinut zbog mogućih kriza

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da će sudjelovati do 200.000 vojnika, oko 80 zrakoplova i helikoptera, do 15 brodova i gotovo 300 tenkova. Vježbe će uključivati pravi pucnjavu i vrhunac su većih tromjesečnih vježbi
Vidi originalni članak

Rusija i Bjelorusija svečano su u četvrtak otvorile velike vojne vježbe koje će trajati tjedan dana i odvijati se na teritoriju dviju zemalja i na Baltičkom moru, što je zabrinulo neke članice NATO-a.

Visoki vojni dužnosnici dviju zemalja nazočili su svečanom otvaranju vježbi nazvanih "Zapad-2021" u zapadnoj Rusiji. 

PARLAMENT POTVRDIO Poljaci su izglasali izvanredno stanje na granici s Bjelorusijom

Aktivni dio vježbi, koje se odvijaju u trenutku visokih napetosti između Zapada i Bjelorusije zbog nasilnog gušenja bjeloruske oporbe, počinje u petak i trajat će do 16. rujna. 

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da će sudjelovati do 200.000 vojnika, oko 80 zrakoplova i helikoptera, do 15 brodova i gotovo 300 tenkova. 

ZBOG MIGRANATA Češka Litvi donira novac za ogradu na granici s Bjelorusijom

Vježbe će uključivati pravi pucnjavu i vrhunac su većih tromjesečnih vježbi. 

Sudjelovat će i vojnici iz Armenije, Indije, Kazahstana, Kirgistana i Mongolije, po ruskom ministarstvu obrane. 

Dužnosnici NATO-a upozorili su da će vježbe, koje slijede nakon velikog gomilanja ruskih vojnih snaga na ukrajinskim granicama ranije ove godine, povećati rizik od nesreće i loše procjene što bi moglo izazvati krizu. 

INDUSTRIJSKI CENTAR Putin gradi novi grad na istoku Rusije, zvat će se Sputnjik

Zamjenik ruskog ministra obrane Nikolai Pankov rekao je da su vježbe čisto obrambene prirode i da će Moskvi i Minsku omogućiti da poboljšaju vojnu suradnju. 

Vježbe su otvorene na dan kada se u Kremlju sastaju ruski predsjednik Vladimir Putin i bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • prokurator 09.09.2021.

    rusija i bjelorusija, sovjetski savez na okupu hehe :) putin bi obije noge dao da se može opet dočepati latvije recimo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare