To je to što me zanima!

Rusija je faktor mira, a Obama 'zadnji američki predsjednik'

Najpoznatija Nostradamusova knjiga 'Proročanstva' u potpunosti je tiskana dvije godine nakon njegove smrti 1566. Ona mu je i donijela svjetsku slavu
Vidi originalni članak

Protekle subote, 2. srpnja, bila je 450. godišnjica smrti jednog od najpoznatijih proroka, francuskog liječnika, Michela de Nostradamea. Umro je tog 2. srpnja 1566. s nepune 63 godine, a svoju smrt je, kao i brojne druge događaje, predvidio. 

Slugi najavio vlastitu smrt

Dana 17. lipnja 1566. napisao je vlastitu oporuku, a 1. srpnja pozvao svećenika da mu da posljednju pomast. Slugi koji mu je tada služio, rekao je kako ga ujutro više neće vijdjeti živog, što se i obistinilo. Nostradamus je zapravo rođen u židovskoj obitelji koja je, zbog tadašnje inkvizicije, kada je on imao 9 godina, prešla na katoličanstvo. Stoga je sahranjen u zidove salonske crkve. Zanimljivo je da je sahranjen uspravno, no grob su mu uništili praznovjerni vojnici. Ostaci su zatim sahranjeni u drugoj salonskoj crkvi Saint-Laurent, gdje još postoje njegov portret i  grob. 

Predvidio tri svjetska rata i ubojstva braće Kennedy

Njegova najpoznatija knjiga 'Proročanstva' u potpunosti su tiskana dvije godine nakon njegove smrti. Ona mu je i donijela svjetsku slavu zbog proročanstava za nekoliko stoljeća. Predvidio je, međuostalim, dva svjetska rata i ubojstvo triju Kennedyja kao i Treći svjetski rat. Pisao je kako će se on 'dogoditi u sedmom mjesecu novog tisućljeća napadom na veliki grad' te da će trajati 27 godina. Preračunato u gregorijanski kalendar, riječ je o rujnu, a tada je Al'Qa-ida napala New York. 

Proročanstva za 2016. godinu

Hoće li se obistiniti ono što je Nostradamus predvidio za 2016. godinu ostaje za vidjeti. Donosimo njegova najvažnija proročanstva za ovu godinu. 

1. Obama kao 'zadnji' predsjednik

Nostradamus je predvidio pobjedu Baracka Obame, prvog tamnoputog predsjednika SAD-a, u 2013. godini. No tvrdi i da će Obama biti posljednji američki predsjednik. Točan smisao te tvrdnje još nitko nije dokučio. 

2. Neuobičajeno vrijeme

U svojim predviđanjima Nostradamus spominje neobične vremenske prilike te najavljuje intenzivnije prirodne katastrofe i to riječima 'Vidjet će se kako se voda podiže dok će tlo ostati ispod'. Najavljuje li obilne kiše i poplave, ili misli na podizanje razine mora zbog globalnog zatopljenja?

3. Čudna poravnanja planeta

Nostradamus također spominje neobična poravnanja planeta te druge astronomske promjene koje će navodno pokrenuti masivne događaje na Zemlji. 

4. Srednji istok će gorjeti

Prema njegovim predviđanjima, Srednji istok bit će 'potpaljen vatrom'. 

5. 'Goruće kugle'

Za isto područje najavljuje i brojne eksplozije, a Nostradamus kaže kako će 'goruće kugle padati s neba'. Možda govori o oborenim zrakoplovima?

6. Kraj svijeta - po tko zna koji put

Nostradamus je već nekoliko puta, pa tako i za ovu godinu, najavljvao kraj no do sada se ništa nije obistinilo. 

7. Rusija će uspostaviti mir

Nostradamus je u svojoj poslanici predvidio da će sjeverni kralj iz Aquiliona (aluzija na Rusiju) dovesti svjetski kaos u red. 
 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • montello 05.07.2016.

    nostradamus je 50 posto stvari pogodio 50 posto nije

  • b0b0 05.07.2016.

    gdje je taj članak gdje govori o Obami, baš me interesira? :D

  • ab ovo 05.07.2016.

    ako se kladim na propast svijeta i dobijem opkladu, tko će mi isplatiti dobitak?

Komentiraj...
Vidi sve komentare