To je to što me zanima!

Rusija krenula s evakuacijom ruskih diplomata iz Ukrajine

Na veleposlanstvu i na generalnom konzulatu u Odesi spuštena je ruska zastava. "Nekoliko automobila jutros je izašlo iz konzulata", rekao je ukrajinski policajac blizu tog ruskog diplomatskog predstavništva u Odesi
Vidi originalni članak

Rusija je krenula s evakuacijom svojih diplomata iz svih svojih misija u Ukrajini, objavila je u srijedu agencija TASS pozivajući se na izvore u ruskom veleposlanstvu u Kijevu.

Na veleposlanstvu i na generalnom konzulatu u Odesi spuštena je ruska zastava. "Nekoliko automobila jutros je izašlo iz konzulata", rekao je ukrajinski policajac blizu tog ruskog diplomatskog predstavništva u Odesi.

IZVANREDNI SASTANAK ČELNIKA Plenković ide u Bruxelles na sastanak EU vijeća: Raspravljat će o razvoju događaja u Ukrajini

Rusko ministarstvo vanjskih poslova najavilo je evakuaciju diplomata iz "sigurnosnih razloga" u utorak, dan nakon što je predsjednik Vladimir Putin priznao neovisnost dviju odmetnutih regija na istoku Ukrajine i naredio ruskim vojnicima da ondje "održavaju mir", istovremeno gomilajući vojsku uz granicu s Ukrajinom.

SAD i saveznici su zbog toga u srijedu uveli dodatne sankcije Rusiji i zaprijetili još oštrijim mjerama dođe li do ruskog napada širih razmjera.

NAJAVILI STROGE SANKCIJE EU priprema sankcije za Rusiju: Na listi su ministri, vojni čelnici, Putinov kuhar, Tvornica trolova

Prošli je tjedan objavljena snimka na kojoj se vidi dim iznad ruskog veleposlanstva. Neimenovani zaposlenik je tada rekao da osoblje pali dokumente prije odlaska, prenijela je agencija TASS.

"To je uobičajeni postupak. U ovakvim situacijama poduzimamo mjere radi sigurnosnih razloga", izjavio je taj izvor.

KRENULI BI I NA KIJEV? Američki obavještajci upozorili Zelenskog: 'Totalna invazija Ukrajine kreće u roku 48 sati'

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova zatražilo je od predsjednika Volodimira Zelenskog da prekine diplomatske veze s Rusijom. On je u srijedu rekao da razmatra taj zahtjev.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare