To je to što me zanima!

Rusija napušta Međunarodnu svemirsku postaju: Izgradit ćemo vlastitu, nema povratka

ISS je bilo jedno od posljednjih mjesta gdje su Rusi i Amerikanci surađivali, ali tome će uskoro doći kraj. Rusi već imaju planove i najavljuju gradnju vlastite svemirske postaje.
Vidi originalni članak

Rusija je danas najavila kako se krajem 2024. godine, kad ispuni sve dogovorene obaveze, povlači s Međunarodne svemirske postaje (ISS), javlja Washington Post.

POVIJEST SE PONAVLJA Rusi na okupiranim teritorijima uništavaju knjige: Nepoželjno je sve nakon '91, čak i slikovnice...

ISS je bilo jedno od posljednjih mjesta gdje su Rusi i Amerikanci surađivali, ali tome će uskoro doći kraj. Rusi već imaju planove i najavljuju gradnju vlastite svemirske postaje.

Novi šef Roscosmosa vijest je objavio prilikom sastanka s Vladimirom Putinom.

GLASNOGOVORNIK PESKOV: 'Jako pazimo na temperaturu u Kremlju, dosta nam je bitno da Putin ne bude izložen propuhu'

- Ispunit ćemo obaveze prema svojim partnerima, ali odluka o napuštanju projekta nakon 2024. je donesena. Nema povratka. - kazao je Juri Borisov.

- Naš zadatak je ruskoj ekonomiji pružiti potrebne svemirske usluge. Pred nama je puno posla, ali spremni smo na to. Mislim da ćemo do napuštanja projekta već krenuti sastavljati vlastitu postaju - rekao je Borisov, javlja Moscow Times.

'RAZLIČITE VRSTE TERORA' Zelenski pozvao na proširenje sankcija Rusiji: 'Vode otvoreni plinski rat protiv Europe'

Cijena tog projekta je, piše Interfax, oko šest milijardi dolara.

Idi na 24sata

Komentari 96

  • arwin 28.07.2022.

    U Ukrajini se vodi rat za novi svjetski poredak. Sama Ukrajina je nebitna. Glavni igrači su Kina i USA. Rusi se preko Ukrajine pokušavaju ugurati u prvu ligu. Ako im uspije ugled USA u svijetu će pasti blizu nule. Ako ne uspiju postati će energetska i sirovinska baza Kine čije gospodarstvo će dobiti raketni pogon. EU u svakom slučaju ostaje bez jeftinih ruskih sirovina za svoju razvijenu prerađivačku industriju. Ostaje i bez ruskog tržišta. Postaje ovisna o USA po pitanju skupe energetike ali i vojno te trgovinski. Kako joj je na svjetskom planu glavni ekonomski konkurent Kina koja ima mnogo niže proizvodne troškove vrlo je upitan takav smjer bez općeg pada standarda stanovništva. Japan se geopolitički nalazi u istoj situaciji kao i Njemačka. Mora biti uz USA čak i po cijenu vlastite štete.

  • user_443382 27.07.2022.

    Oćete..oćete....

  • Greša 27.07.2022.

    Nema krumpira u državi, a gradit će svemirsku postaju. hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare