To je to što me zanima!

Rusija odlučno tvrdi: Uništili smo zapovjedni centar ISIL-a!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Rusija tvrdi da su mete u Siriji određene prema obavještajnim podacima, a među metama su se našli zapovjedni centar Islamske države te kamp za obuku terorista
Vidi originalni članak

Rusija je objavila snimku koja, kažu, pokazuje kako bombardiraju zapovjedni centar Islamske države u blizini Al-Rake te njihov kamp za obuku . Rusko ministarstvo obrane navodi kako su to snimke drugog dana bombardiranja ciljeva terorista na području Sirije, javlja RT.

Ministarstvo je objavilo da su njihovi avioni Su-24M i Su-25, izveli osam letova iz baze Hmeimem u Latakiji na mediteranskoj obali, prema terorističkim ciljevima.

Mete su određene prema prikupljenim obavještajnim podacima. Prema izjavi ministarstva, napadi na skladište oružja izvedeni su s 'kirurškom preciznošću ', a kamp je potpuno uništen.

Smatraju da je na taj način spriječeno da ISIL vrati zapovjedništvo nad provincijom Hama koju su ruske zračne snage bombardirale u srijedu. Ministarstvo je objavilo snimku operacije koja pokazuje udar kojeg je izveo Su-24M.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Francuska strahuje da Rusija izvodi nasumične napade

Francuski predsjednik François Hollande razgovarat će danas s ruskim kolegom Vladimirom Putinom o napadima u Siriji, to jest, strahu Francuske i SAD-a da Rusija izvodi nasumične zračne napade na sirijske militante.

Inače, Putin se danas u Parizu sastaje s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom na temu pregovora oko Ukrajine, no u Parizu će, uz Hollandea biti i njemačka kancelarka Angela Merkel pa će njih dvoje imati priliku s Putinom porazgovarati o Siriji.

Idi na 24sata

Komentari 149

  • Hiroo_Onoda 02.10.2015.

    Putin baš i nije moj ljubimac, ali pomalo mi se čini da Rusi itekako znaju kako se barata sa željeznom metlom. Možda su im namjere iste kao i Amerima, ali ih svakako ostvaruju sa manje licemjerja.

  • 02.10.2015.

    ajmoooooo!

  • efteling 02.10.2015.

    Slazem se sa komentarima Hrvata...Ali mi je interesantno da ste do pre kratkog vremena pljuvali po Rusima,velicali Amere,Nemce...NATO...Bili ponosni njihov clan....Bez ikakve kritike sve prihvatali sto su vam nametali...Srbi su ipak nezavisniji u svojim analizama...Rusi igraju pozitivnu ulogu za ceo svet ali treba i prema njima biti kritican.Pre svega gledaju svoj interes,a koliko se on poklapa sa interesom demokratskog i slobodnog sveta,tu ne mislim na Amere i EU,to je pitanje.Jer moc ima samo za cilj biti jos veca...I tako opet dolazimo tamo odakle smo krenuli....Ravnoteza polova je idealna opcija...

Komentiraj...
Vidi sve komentare