To je to što me zanima!

Rusija: Pao je helikopter na istoku zemlje, četvero mrtvih

Četvero poginulih bili su pripadnici ruske vojske, kazao je čelnik okruga Anadir, Sergej Savčenko. Riječ je o drugoj nesreći helikoptera MI-8 u zadnjih tjedan dana
Vidi originalni članak

Četvero ljudi poginulo je u padu helikoptera u istočnoj Rusiji, objavila je u utorak ujutro ruska novinska agencija TASS. 

Do nesreće je došlo u zračnoj luci Ugolnje Kopi u ruskoj dalekoistočnoj regiji Čukotska, u blizini grada Anadira, navela je za TASS regionalna vlada.

Izvor iz ruskog ministarstva obrane kazao je da je vjerojatni uzrok pada kvar na helikopteru MI-8.

Četvero poginulih bili su pripadnici ruske vojske, kazao je čelnik okruga Anadir, Sergej Savčenko.

Riječ je o drugoj nesreći helikoptera MI-8 u zadnjih tjedan dana. Pad istog tipa helikoptera dogodio se prošle srijede u Moskvi. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Pravilobr2 27.05.2020.

    Nakon pada F-22 u blizini zračne baze Englin, Florida, 15. svibnja, još jedan zrakoplov 5. generacije se srušio. Ovaj put, F-35 A Lightning II. Pilot je preživio i nije u životnoj opasnosti. Lovac F-35A Lightning II pete generacije srušio se u utorak tijekom slijetanja u saveznoj državi Florida, objavilo je zapovjedništvo na svojoj Facebook stranici. Na temelju dostupnih informacija, pilot je uspio izbaciti. “F-35 A Lightning II, u sklopu 58. borbene eskadrili, srušio pri slijetanju oko 21:30 u zračnoj bazi Eglin. Pilot je uspješno izbačen i prevezen u bolnicu “, piše u izvješću. Izvor je rekao da je pilot sudjelovao u rutinskoj obuci. Trenutno je u stabilnom stanju i nije u životnoj opasnosti. Otvorena je istraga kako bi se razjasnile okolnosti nesreće. Drugi pad, zrakoplova 5. generacije se dogodio manje od tjedan dana. U petak, 15. svibnja, zrakoplov F-22 Raptor srušio se oko 20 kilometara sjeveroistočno od iste baze na Floridi. Dotični zrakoplov dodijeljen je 43. borbenoj eskadrili. I u ovoj slučaju, pilot je uspio napustiti zrakoplov prije nego se srušio.

  • Blue Star 26.05.2020.

    Greška, dogodi se, ovaj je i onaj od neki dan trebao biti isporucen Srbiji

  • 26.05.2020.

    Počivali u miru. Nažalost, iako Mi-8 slove kao jedni od pouzdanijih helikoptera, nesreća će uvijek biti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare