To je to što me zanima!

Rusi tvrde: Ukrajinci su pokušali prekogranični napad, 30 ljudi je iskrcao helikopter. Odbili smo ih

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u petak da su ruske snage spriječile ukrajinski pokušaj pokretanja prekograničnog napada na rusku regiju Belgorod u četvrtak
Vidi originalni članak

U priopćenju ruskog ministarstva navodi se da je Ukrajina upotrijebila helikoptere za iskrcavanje do 30 vojnika u blizini pograničnog sela Kozinka. Rečeno je da su taj napad odbacili ruski vojnici i snage na granici. Ukrajinski dužnosnici rekli su ranije u petak da su ruske oružane skupine koje se bore protiv Kremlja, a baza im je u Ukrajini, napale dvije ruske pogranične regije Belgorod i Kursk.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Guverner regije Belgorod Vjačeslav Gladkov objavio je na Telegramu da su dvije osobe ubijene u napadu i da je nanijeta "vrlo ozbiljna šteta" selu Kozinka.

SUKOB Ukrajina napada ruske rafinerije drugu noć zaredom

U Rusiji je u petak počelo glasanje na trodnevnim predsjedničkim izborima na kojima će predsjednik Vladimir Putin sigurno osvojiti mandat.

U pograničnu regiju Belgorod, koja je pod redovitim napadima Ukrajine od 2022., ukrajinske su snage nekoliko puta upale tijekom 2023.

Ukrajinske trupe su u svibnju 2023. nakratko preuzele kontrolu nad područjem u blizini granice, uključujući selo Kozinku.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • DarioDario11 15.03.2024.

    Ovo je postalo dosadno!

  • argh1 15.03.2024.

    Glupost je biti beskičmenjak i živjeti prazno, bez ideala, kamo te god protjeraju živjeti u tuđim državama bez svoga doma, vječito kao izbjeglica. I onda ako dođe rat i u tu državuti bi opet bježao i ostavljao dom i posao što si mukotrpno cjeli život gradio i sa djecom i ženom po vjetrometini ulica životario i gladovao s njima? Jer to je ono što bi nas zadesilo kada bi svi bili beskičmenjaci, ili još gore čekali da te drugi od agresora i prestanka tvog života i ubijanja tvoje djece i žene, obitelji brane. Jadna i tužna egzistencija, kažem bez kičme

  • B.L.Devín 15.03.2024.

    Sigurno nisam fan Volođe ni majčice Rusije, a zbog iskustva sa dugotrajnijim boravkom u Rusiji (5 godina), nisam ni zagovornik ruskog načina života, a pogotovo standarda. ALI!! Ništa nije samo crno ili samo bijelo, pa tako i Ukrajina. Ukrajinci su znali s kim imaju posla. Pogotovo poslije 2014. Pa ako su znali, zašto im toliko treba pomoć drugih ako se zna; 1. Da je još 2000te godine Ukrajina imala vojne kapacitete (oklop, letjelice svih vrsta, rakete i artiljerija) veće nego francuska i engleska vojska zajedno? S time i rezerve streljiva i raketa svih vrsta, kao i ukupne vojno-industrijske kapacitete, kojih je veliki dio ipak bio van Donbasa, Krima i Crnomorskog Primorja (ratnih zona), i mogao je nesmetano raditi. 2. Ukrajina je sirovinski bogatija od pola europskih država zajedno, a po kapacitetima teške industrije pojedinačno jača od dosta njih (uključivo i zapadne)..............

Komentiraj...
Vidi sve komentare