To je to što me zanima!

Rusija je u stanju pripravnosti: Strahuju od povratka dižahista

Problem s povratkom džihadista to je izraženiji što Rusija mora organizirati na svojem teritoriju sljedeće Svjetsko nogometno prvenstvo, od 14. lipnja do 15. srpnja 2018.
Vidi originalni članak

Ruske službe sigurnosti (FSB) objavile su u utorak kako strahuju od dolaska džihadista po povratku iz Sirije na njihov teritorij, dan nakon što je Vladimir Putin objavio povlačenje dijela ruskih snaga iz te zemlje.

Po FSB-u gotovo 2900 ruskih džihadista, većinom podrijetlom iz nestabilnih muslimanskih republika s Kavkaza, borilo se u Iraku i u Siriji, a pridružilo im se više tisuća boraca iz zemalja Srednje Azije u kojemu je znatan broj ruske dijaspore.

Problem s povratkom džihadista to je izraženiji što Rusija mora organizirati na svojem teritoriju sljedeće Svjetsko nogometno prvenstvo, od 14. lipnja do 15. srpnja 2018.

"Povratak u Rusiju nekadašnjih boraca iz ilegalnih oružanih formacija s Bliskog istoka predstavlja realnu opasnost. Mogu se pridružiti zločinačkim bandama, ćelijama ili sudjelovati u novačenju drugih boraca", iznio je zabrinutost direktor FSB-a Aleksandar Bortnikov na sastanku Ruskog protuterorističkog odbora.

"Oslobađanjem posljednjih uporišta Islamske države njezini čelnici i borci primorani su potražiti načine da nastave terorističke aktivnosti na teritoriju drugih zemalja, uključujući Rusiju", naglasio je on.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • opussave 12.12.2017.

    Rusija ima najmočniju podmornicu na svijetu, ima Sotonu 2, jednim hicem obriše sa lice Zemlje jednu Kaliforniju ili čitavu Francusku, ima najubojitije torpedo, ima......... . Svatko tko se dotakne Rusije, Hitler i Napoleon će biti male bebe prema onome što će se desiti novom agresoru. A to važi i za Isil.

  • UrosBukovec 12.12.2017.

    Evropa ne strahuje. Neka samo dođu. Nemačka i Švedska ih očekuju i dače im naknadu za sve .

  • Sky Fighter 12.12.2017.

    Sve vidim što će đžihadi u Rusiju . Putin ne troši novac na suđenja i zatvore za takve što je i jedino ispravan način

Komentiraj...
Vidi sve komentare