To je to što me zanima!

Rusija: Ukrajinski borci čvrsto su blokirani u čeličani Azovstal

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Putin je naredio svom ministru obrane da blokira ogromni kompleks Azovstal "da ni muha ne može proći" umjesto da ga uništi
Vidi originalni članak

Rusko ministarstvo obrane objavilo je u petak da su ukrajinski borci i strani plaćenici "sigurno blokirani" u čeličani Azovstal u ukrajinskom gradu Mariupolju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je u četvrtak svom ministru obrane da blokira ogromni kompleks Azovstal "da ni muha ne može proći" umjesto da ga uništi.

Ministarstvo obrane priopćilo je da je Rusija u petak pogodila desetke ciljeva u ukrajinskim regijama Donecku i Harkivu.

Ministarstvo je preostale borce ukrajinskog bataljuna Azov, koji se skrivaju u čeličani, nazvalo nacistima.

"Svi ostaci ukrajinskih 'azovskih' nacista, zajedno sa stranim plaćenicima iz Sjedinjenih Država i europskih zemalja, sigurno su blokirani na teritoriju tvornice Azovstal", navodi se u priopćenju.

MEĐU PRVIMA Španjolska vratila svoje veleposlanstvo u Kijev

"Nacisti ignoriraju naše zahtjeve da puste žene i djecu, koja su navodno s njima, da slobodno odu u bilo kojem smjeru."

Putin je naredio napad na Ukrajinu 24. veljače kako bi proveo demilitarizaciju i "denacifikaciju" zemlje, što su Kijev i Zapad odbacili kao neutemeljeni izgovor za rat.

Ministarstvo obrane priopćilo je da se situacija u Mariupolju, gradu koji je razrušen u najtežim borbama u osam tjedana rata, "vratila u normalu" i da se isporučuje humanitarna pomoć.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

Također su objavili da je ruska vojska zauzela veliko skladište oružja u ukrajinskoj regiji Harkiv, izvijestila je novinska agencija TASS.

Ministarstvo obrane je objavilo da je u skladištu bilo tisuće tona streljiva, navodi TASS.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 23.04.2022.

    Azov borci Respekt 👈🇺🇦✊✌

  • ankobor 23.04.2022.

    iako sam osobno bio za uništenje Azovaca u tim tunelima, ipak je možda ipak bolje ovako, da ih se svih uhvati žive, i da odgovaraju za zločine. A tu su i strani plaćenici i strani instruktori, kao i, navodno, jedan američki general. Bit će zanimljivo kad izmigolje van.

  • nek se čuje i moj glas 23.04.2022.

    fašisti napadaju naciste?

Komentiraj...
Vidi sve komentare