Obavijesti

News

Komentari 371

Rusija će pojačati svoje vojne napade? Nema napretka u pregovorima Moskve i Kijeva

Rusija će pojačati svoje vojne napade? Nema napretka u pregovorima Moskve i Kijeva

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 58. dan. Ukrajinska vojska tvrdi kako je od početka rata ubila oko 21.000 ruskih vojnika. Najteža situacija je u Mariupolju, gradu kojeg su Rusi opkolili te ne dopuštaju evakuaciju civila

Najvažniji događaji

POGLEDAJTE EMISIJU: 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.22

Kijev nakon izjava o južnoj Ukrajini optužio Moskvu za "imperijalizam"

Moskva želi preuzeti potpunu kontrolu nad južnom Ukrajinom, rekao je ruski general u petak, što je Ukrajina opisala kao izjavu koja dokazuje da su ranije izjave Rusije da nema teritorijalnih ambicija bile laž.

Rustam Minekajev, zamjenik zapovjednika ruskog središnjeg vojnog okruga rekao je da bi potpuna kontrola nad južnom Ukrajinom omogućila pristup odcijepljenom, ruskom dijelu Moldavije na zapadu, prenijele su njegove riječi ruske državne novinske agencije.

22.50

Potpredsjednica ukrajinske vlade Iryna Vereshchuk rekla je da "postoji mogućnost" da bi se u subotu otvorio humanitarni koridor iz luke Mariupolj, prenosi Reuters. Verschuck je prenio poruku u video obraćanju ljudima koji čekaju da budu evakuirani iz opkoljenog grada.

22.25

Jedan mornar je poginuo, a još 27 se vodi kao nestalo nakon što je prošli tjedan potonuo ruski ratni brod Moskva, objavila je novinska agencija RIA pozivajući se na rusko ministarstvo obrane.

Dodaje se da je još 396 članova posade spašeno s broda Moskva, koji je bio vodeći brod ruske crnomorske flote.

Rusija kaže da je požar na brodu prouzročio eksploziju streljiva i da je brod potonuo dok se vukao u oluji. Ukrajina kaže da ju je pogodila projektilima.

22.17

Europa bez ruskog plina može samo 6 mjeseci

Europa može izdržati bez ruskog plina šest mjeseci, ali osim toga, ekonomski učinak bio bi ozbiljan , rekao je visoki dužnosnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) agenciji France-Presse, piše agencija.

Alfred Kammer, šef europskog odjela MMF-a, pozvao je zemlje u regiji da poduzmu niz koraka za ublažavanje udarca, uključujući smanjenje potrošnje radi stvaranja zaliha.

22.03

Pronađena nova masovna grobnica kod Mariupolja

Nova masovna grobnica prijavljena je u blizini Mariupolja, rekao je gradonačelnikov savjetnik Petro Andriuščenko.

Andriuščenko je rekao da su dužnosnici primili informaciju o "mjestu masovnog ukopa ubijenih stanovnika Mariupolja u pokušaju da se prikriju tragovi ratnih zločina". BBC nije mogao samostalno potvrditi tu tvrdnju.

Andriuščenko je zamolio novinare da pronađu fotografije groba na satelitskim snimkama, rekavši da se nalazi u okrugu Livoberezhnyy u blizini seoskog groblja Vynohradne.

"Ovo još jednom dokazuje da okupatori pokapaju, odnosno kremiraju mrtve stanovnike Mariupolja u svakoj četvrti grada", rekao je.

Komentari 371