To je to što me zanima!

Ruska flota započela je vojne vježbe u istočnom Sredozemlju

Ruska flota počela je u ponedjeljak s vojnim vježbama u Sredozemlju kako bi provjerila sposobnost svoje mornarice da djeluje u kriznim situacijama "terorističke prirode"
Vidi originalni članak

 Ruska flota počela je u ponedjeljak s vojnim vježbama u Sredozemlju kako bi provjerila sposobnost svoje mornarice da djeluje u kriznim situacijama "terorističke prirode", objavilo je ministarstvo obrane.

"Skupina brodova počela je taktičke vježbe u istočnom Sredozemlju. Cilj tih manevara je provjeriti kapacitet pomorskih snaga u rješavanju kriza terorističke prirode", kazalo je ministarstvo u priopćenju.

Pomorska borbena skupina održat će vježbe po scenariju koji će biti "najbliži moguć" realnom napadu, dodalo je ministarstvo.

Dvije korvete klase Buyan, što je jedan od najrecentnijih modela u ruskoj floti, sudjelovat će u manevrima uz brodove koji su već za stalno stacionirani u regiji. Brodovi su među ostalim opremljeni sustavima raketa dugog dometa koji su već korišteni za napade na položaje džihadista u Siriji 2015.

Rusija je posljednjih mjeseci ojačala pomorske snage na istoku Mediterana u okviru svoje vojne intervencije u Siriji gdje vodi kampanju zračnih udara podupirući sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Moskva je također povećala broj vojnih vježbi na svom teritoriju nakon što je počela kriza u odnosima sa Zapadom zbog Ukrajine.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • nokia010 16.08.2016.

    Zivela bratska Rusija!

  • Provokator2322 15.08.2016.

    bolje bi im bilo da ne pokazuje svoju slabu točku

  • markosava 15.08.2016.

    Jad i bjeda su ovi Rusi samo se pušu a tehnologija im je zaostala za Američkom barem pedeset godina.Vojni avioni im se ruše sami od sebe nedavno na vojnoj paradi su morali odšlepati njihova dva najmodernija tenka sa kojim su se prije parade puhali na sav glas kako imaju najmoderniji tenk,jadni su da nemogu biti jadniji.Podmornice se Ruske same od sebe potapaju,koliko je ruskih vojnika zadnjih godina poginulo u Ruskim podmornicama pitaj boga dragog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare