To je to što me zanima!

Ruski dužnosnik tvrdi: 'Rusija je uništenjem brane dobila vojnu i taktičku prednost na bojištu'

Zbog razornih poplava koje je probijanje brane izazvalo u regiji, Ukrajina neće moći pokrenuti svoju protuofenzivu, rekao je
Vidi originalni članak

Rusija je stekla vojnu prednost uništenjem brane Kahovke, prema prvom čovjeku ruskih okupacijskih snaga u južnoj ukrajinskoj regiji Hersonu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"S vojnog gledišta, situacija taktičke operacije razvila se u korist oružanih snaga Ruske Federacije", rekao je Vladimir Saldo ruskoj državnoj televiziji u srijedu.

Zbog razornih poplava koje je probijanje brane izazvalo u regiji, Ukrajina neće moći pokrenuti svoju protuofenzivu, rekao je.

VELIKE POSLJEDICE Rusija: Sedam ljudi je nestalo nakon rušenja brane i poplave

"Oni ne mogu učiniti ništa", ustvrdio je, misleći na očekivani pokušaj ukrajinskih snaga da oslobode okupirana područja.

"Za naše snage, s druge strane, sada se otvara prozor: vidjet ćemo tko će pokušati prijeći i kako", rekao je Saldo, govoreći o rijeci Dnipro, koja je sada višestruko nabujala.

STANJE JE SVE GORE Posljedice puknuća brane kod Nove Kahovke: Stotine tisuća nemaju vode, brojni su zatočeni

Ukrajina i Rusija međusobno se optužuju za eksploziju u utorak koja je uništila branu.

Kijev je naglasio da njegovi vojni planovi ostaju netaknuti i da se i dalje mogu provesti.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Vlad 07.06.2023.

    Zaboravlja se činjenica da su Rusi za obranu tada okupironog Hersona morali u tom području imati 3 divizije koje su bile u opasnosti od okruženja. Nakon povlačenja na desnu stranu djepra više od 30 000 vojnika je bila vezana za taj dio bojišnice. To su Ukrajinci iskoristili i oslobodili veliki dio S.I. djela Ukrajine. Rušenjem brane putler može prebaciti snage za ojačavanje odbrane osvojenog što je dvosjekli mač. I Ukrajinci mogu sada već iskusne borce prebaciti i koristiti za oslobađanje okupiranih područja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare