To je to što me zanima!

Ruski haker ukrao 54 milijuna kuna i izvukao se s uvjetnom

Mladić je bio dio međunarodnog kruga hakera koji su provalili u račune korisnika usluge World Pay te su podigli novac s bankomata u Europi, Aziji i SAD-u
Vidi originalni članak

Jevgenij Anikin (27) iz Rusije dobio je petogodišnju uvjetnu kaznu zbog krađe 54 milijuna kuna s računa banke. Mladić je bio dio međunarodnog kruga hakera koji su provalili u račune korisnika usluge World Pay te su podigli novac s bankomata u Europi, Aziji i SAD-u. Na sudu je rekao kako je počeo vraćati ukradeni novac na račune ljudi. 

- Želio bih istaknuti kako priznajem krivnju - rekao je Anikin na sudu. On je inače od ukradenog nova kupio dva luksuzna stana u Novosibirsku te automobil, pišu RIA Novosti. Još jednog člana hakerske skupine su uhitili u rujnu prošle godine te su ga osudili na zatvorsku kaznu od šest godina.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • jutarnjak 08.02.2011.

    Ma ljudi, molim vas lijepo, probudite se! Nije li u čitavom svijetu pljačka ozakonjena. Sve je pljačka: porezi, marže i kamate - ako prelaze 1%. Problem je jedino onda ako se pljačka izvan zakonom dozvoljenih okvira. Netko jednom davno reče da ne ide zajedno Bog i Bogatstvo. Pa što je onda ovo drugo nego Sotonizam! Živjeli!

  • 08.02.2011.

    takvim ljudima treba dati dobro plaćen posao......vidi se koje su im mogućnosti....pa zašto ne iskoristit za nešto zakonito.....

  • BobCat 08.02.2011.

    sanader je ukrao milijarde.. ovaj nerd mu nije do koljena...

Komentiraj...
Vidi sve komentare