To je to što me zanima!

'Nepobjediva' nuklearna raketa dobila ime: Vjesnik revolucije...

Novi projektil zvat će se Burevjesnik, što je ruski naziv za albatrosa, ali simbolično je i vjesnik revolucije.  Novi vojni laser zvat će se Peresvet po ruskom srednjovjekovnom redovniku ratniku
Vidi originalni članak

 Rusija je u petak objavila nazive za novu generaciju nuklearnih projektila koje predsjednik Vladimir Putin naziva nepobjedivim, nakon javnog glasanja u kojem je sudjelovalo sedam milijuna ljudi. 

Tako će novi nuklearni krstareći projektil, o kojem je Putin u nedavnom obraćanju naciji kazao da može pogoditi svaki kutak svijeta i probiti američki raketni štit, dobiti naziv Burevjesnik, što je ruski naziv za albatrosa, ali simbolično je i vjesnik revolucije. 

Novi vojni laser zvat će se Peresvet po ruskom srednjovjekovnom redovniku ratniku Aleksandru Peresvetu koji je vojevao protiv Mongola u 14. stoljeću.

Izabrano ime za podvodni nuklearni dron nešto je konvencionalnije - Posjedon, po grčkom bogu mora, što je ipak izazvalo i neke primjedbe jer ime nije rusko.

PUTIN ISPROBAO NOVO ORUŽJE 'Spreman sam za svjetski rat': Projektil 10 puta brži od zvuka

Glasanje je organiziralo rusko ministarstvo obrane, a odazvalo mu se sedam milijuna ljudi. 

Netko je predložio i Staljina, ali to nije prošlo u uži izbor. 

Idi na 24sata

Komentari 120

  • danijel51 24.03.2018.

    Nemoze ona prijec ukrajinu a kamoli americki stit ahahah jesu saljivi ovi rusi...

  • Blokirani Batina 23.03.2018.

    Lijepe snove imaju Rusi. Znamo da su oduvijek imali dobrih ideja samo sto je trenutno problem to sto nemaju niti love niti tehnologiju za masovnu proizvodnju ovoga.

  • matalan 23.03.2018.

    NATO-USA I IZRAEL alijansa zapadne civilizacije čuvari su mira pred napasti s istoka.....Islamoboljševici mogu bacati petarde i prodavati fore gladnoj raji rasssije kine indije koreje i paljestine...

Komentiraj...
Vidi sve komentare