To je to što me zanima!

Ruski plin za Europu dolazit će preko Ukrajine i sljedećih godina

Ruske i ukrajinske naftne kompanije potpisale su novi petogodišnji ugovor i tako osigurale prijenos ruskog plina u Europu preko Ukrajine što će Ukrajini donijeti zaradu od sedam milijardi kuna
Vidi originalni članak

Ruske i ukrajinske naftne kompanije u ponedjeljak kasno navečer potpisale su novi petogodišnji ugovor kojim se osigurava prijenos ruskog plina u Europu preko Ukrajine, objavili su iz ruske državne plinske tvrtke Gazproma i ureda ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Dogovor je postignut samo dan prije no što je isticao dosadašnji ugovor, a on je plod dugotrajnih bilateralnih pregovora.

- Nakon pet dana neprekinutih bilateralnih razgovora u Beču, donesene su konačne odluke i postignut je dogovor. Potpisani ugovori znače kako će ruski plin dolaziti u Europu preko Ukrajine i nakon 31. prosinca, objavio je izvršni direktor Gazproma Aleksej Miller.

- Europa zna kako mi nećemo podbaciti kada je riječ o energetskoj stabilnosti, stoji u poruci koju je putem Facebooka objavio Zelenski dodavši kako bi ugovor mogao biti produžen za još deset godina.

Ukrajina bi u sljedećem petogodišnjem razdoblju ovim ugovorom zaraditi najmanje sedam milijardi dolara.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • jožek2 31.12.2019.

    Evo kako ovi šugavi Ukrainci ni krivi ni dužni zarade 7.milijardi dolara , a okreću leđa Rusima, pa bolje bi se isplatilo Rusima da naprave za taj novac novi plinovod za EU mimo Ukraine jer ih i onako Ukrainci nagovoreni od amera mrze te im kradu i plin i naftu, a prodali se Europi i amerima za pišljivih 1. milijardu eura koje su dobili kao kredit uz 9% kamata a na ovaj naćin zarade 7.milijardi i opet pljuju po onima koji ih hrane, a plus tog dobivaju od Rusa plin i naftu po minimalnoj cijeni tri puta jeftinije nego EU i ostali i opet im Rusi ne valjaju.

  • navigator 31.12.2019.

    I? Jel' kuna ili dolara??

  • bolna_istina 31.12.2019.

    Bolje da Rusi puste plin a na Nijemci.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare