To je to što me zanima!

Ruski putnički avion se umalo sudario s lovcem iznad Kabula

U ruskom zrakoplovu je bilo 295 putnika, sve ruskih državljana koji su se vraćali s Balija. Iznad Kabula je pored njega proletio borbeni avion i umalo mu otkinuo rep
Vidi originalni članak

Putnički zrakoplov Boeing 767 ruske kompanije Nordwind Airlines umalo se sudario s borbenim zrakoplovom iznad Kabula, dok je letio s Balija prema Ekaterinburgu. U utorak oko 17.20 sati lovac je proletio pored putničkog aviona, a prema pričama putnika skoro mu je otkinuo rep, javlja Life.ru.

- Neki od putnika, koji su sjedili s desne strane do prozora, vidjeli su borbeni zrakoplov i jako su se uznemirili. Srećom, sudar s vojnim avionom je izbjegnut - rekao je izvor iz Nordwind Airlinesa. Po dolasku u Ekaterinburg, u 20 sati po moskovskom vremenu, posada je odmah prijavila incident.

- Nadam se da ćemo moći razgovarati s afganistanskim vlastima i riješiti ovaj slučaj. Ne želimo da se takve stvari događaju u budućnosti - rekli su iz kompanije.

Inače, u zrakoplovu je bilo 295 putnika, sve ruskih državljana koji su se  vraćali s odmora čarter letom.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Hećim 23.01.2013.

    Nije važno gdje civilni promet teče, on uvjek ide svojom rutom. Problem su oni mali i brzi, ima slučajeva da su se NATO-piloti zaigrali i nad ''uvjetno'' sigurnim područjima, švicarske i talijanske alpe npr.....

  • mustuluk 23.01.2013.

    DA, CIJI JE LOVAC?????????????????????

  • bbbdado 23.01.2013.

    Dobro su prošli, opet je pogriješio ljudski faktor

Komentiraj...
Vidi sve komentare