To je to što me zanima!

Ruski Rambo je 'pomeo' ISIL: Usmjerio zračni napad na sebe

Riječ je o Aleksandru Prokhorenku (25) kojeg su, dok je usmjeravao avione na mete Islamske države kod Palmire, otkrili i opkolili neprijateljski vojnici. Hrabri Rus odbio se predati
Vidi originalni članak

Otkriven je identitet 'ruskog Ramba' koji je prije nekoliko dana herojski poginuo kod sirijskog grada Palmire.

Riječ je o Alekandru Prokhorenku (25) kojeg su, dok je usmjeravao ruske avione na mete Islamske države, otkrili i opkolili neprijateljski vojnici. Hrabri vojnik odbio se predati. Usmjerio je vatru prema džihadistima, ujedno i sebi, te tako poginuo u zračnom napadu.

 

Kako prenosi Daily Mail, Prokhorenko se prije 18 mjeseci oženio djevojkom Ekatarinom. Čekali su prvo dijete.

Njegovi prijatelji ističu da je bio veoma sretan jer je "oženio najbolju ženu na svijetu", kako je imao običaj govoriti.

Ekatarina nije znala da Aleksandar odlazi na bojište u Siriju. Mislila je da je išao na dva mjeseca na područje Kavkaza

Mladić je silno želio služiti domovini i odmah nakon srednje škole upisao je vojnu akademiju. I njegova dva brata su profesionalni vojnici. Navodno su u specijalnim snagama, iako to Moskva nije službeno potvrdila.

 

Vjeruje se da će ruski predsjednik Vladimir Putin obitelji poginulog Aelxandera osobno posthumno dodijeliti najviše odlikovanje za hrabrost.

Idi na 24sata

Komentari 105

  • Prva Proleterska 03.04.2016.

    Ne razumem samo jedno. Ako je navodio avione sa druge strane svoje linije fronta , a oćito je , kako su onda Rusi toliko nepažljivi i površni , da u zaleđe neprijatelja bacaju neobrezanoga vojnika !!!!!! Koji jim je k ... ?

  • kormilar 30.03.2016.

    Vječna mu slava!

  • 30.03.2016.

    Neka mu je vjecna slava i hvala. Pravoslavna braća ga nece zaboraviti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare