To je to što me zanima!

Ruski tenkovi napuštaju Gori; u grad ulazi policija?

Rusi su donijeli političku odluku o povlačenju iz Gorija. Vojno zapovjedništvo dalo je jamstva da će u četvrtak napustiti Gori i vratiti se u Rusiju
Vidi originalni članak

Ruske snage u četvrtak će napustiti Gori, a gruzijska policija će rasporediti svoje ophodnje u tom gruzijskom gradu u blizini granice s pobunjenom republikom Južnom Osetijom, objavio je u srijedu navečer visoki gruzijski dužnosnik.
- Čini se da su Rusi donijeli političku odluku o povlačenju iz Gorija. Vojno zapovjedništvo mi je dalo jamstva da će u četvrtak napustiti Gori i vratiti se u Rusiju - rekao je tajnik gruzijskog Vijeća za nacionalnu sigurnost Aleksandar Lomaja. Prema izjavama stanovnika koji su u srijedu bježali iz Gorija, grad je nakon ulaska ruskih snaga i južnoosetijskih milicija bio poprište pljačke i nasilja. Ruska vojska prestala je bombardirati gruzijske gradove. Nakon intervencije francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, Rusija je pristala na izmjene sporazuma o primirju s Gruzijom. Uklonili su stavke o razgovorima o statusu Abhazije i Južne Osetije, dvije pobunjene gruzijske pokrajine. Francuski ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner u srijedu je izjavio da bi Europska unija u J. Osetiju trebala poslati promatrače koji bi pomogli u održavanju primirja između gruzijskih i ruskih snaga. Primirje, iako vrlo krhko, na snazi je i u gruzijskom gradu Goriju. Ruski tenkovi ondje su uništili vojne baze. Gruzija je prošlog tjedna krenula u ofenzivu na J. Osetiju, no umiješala se Rusija.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • udrugabu 13.08.2008.

    ...slušaj debila Busha\"U posebnoj izjavi za javnost, predsjednik je rekao da ga brine činjenica što Rusija još uvijek nije obustavila vojne operacije – iako je to najavila. Američki predsjednik je rekao da očekuje da će se to uskoro dogoditi. On je pozvao Moskvu da dopusti dolazak humanitarne misije, kojoj je na čelu američka vojska. Sjedinjene Države će ovu misiju provesti koristeći se svojim ratnim zrakoplovima i brodovima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare