To je to što me zanima!

Ruski tinejdžer pokušao se raznijeti eksplozivom u školi

Ruski tinejdžer pokušao se u ponedjeljak raznijeti eksplozivnim sredstvom kućne izrade u pravoslavnoj školi blizu manastira iz 14. stoljeća južno od Moskve i pritom ozlijedio najmanje jednog učenika
Vidi originalni članak

Rusija bilježi porast sličnih napada na škole, ali incidenti u vjerskim objektima su rijetki.

"18-godišnji maturant ove obrazovne ustanove ušao je u prostorije pravoslavne gimnazije na teritoriju manastira", navodi se u priopćenju.

Priopćeno je da je ozlijeđen 15-godišnjak u gradu Serpuhovu, stotinjak kilometara južno od Moskve.

Prema prvim informacijama, počinitelj nije smrtno stradao u eksploziji.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da je osoblje evakuirano i da se nastoje razjasniti "informacije o drugim žrtvama".

Nekoliko ruskih novinskih agencija objavilo je da je ozlijeđeno do sedam osoba.

MASAKR U RUSIJI Objavili fotografiju ruskog tinejdžera (19) koji je napravio pokolj u školi: Ubio 7 učenika

Guverner moskovske regije Andrej Vorobjov nije precizirao koliko je učenika ozlijeđeno., ali je rekao da nitko nije u životnoj opasnosti.

"Sve službe reagirale su na vrijeme, liječnici su pomogli ozlijeđenoj djeci i njihovi životi nisu ugroženi", poručio je Vorobjov s aplikacije Telegram.

Moskovski tužitelji objavili su video poprišta zločina s policijom i vozilima hitne pomoći ispred manastira. Objavljen je i video lokalnog tužitelja iz unutrašnjosti škole.

Istražni odbor, koji provodi istrage teških zločina, objavio je da je pokrenuo kazneni postupak za pokušaj ubojstva i nezakonito rukovanje eksplozivom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare