News

Komentari 76

Objavili fotografiju ruskog tinejdžera (19) koji je napravio pokolj u školi: Ubio 7 učenika

Objavili fotografiju ruskog tinejdžera (19) koji je napravio pokolj u školi: Ubio 7 učenika

Sedmero učenika i profesorica ubijeno je u pucnjavi u školi u Kazanju u Rusiji. Napadač je Ilnaz Renatovich Galjaviev, 19-godišnji tinejdžer koji je uhićen

Napadač na  školu u ruskom Kazanju u kojem je poginulo najmanje 11 ljudi, a od toga sedmero učenika, je  Ilnaz Renatovich Galjaviev (19). 

Ruski portal iz.ru objavio je fotografiju uhićenog tinejdžera, koji je, kako tvrde, nekada pohađao tu školu. Mediji navode da osumnjičeni nije imao veze sa nastavnicima i učenicima.

Prve informacije govorile su o dva napadača, ali na kraju su dužnosnici potvrdili da je pokolj napravio  tinejdžer, 19-godišnji Ilnaz Renatovič Galjaviev, koji je navodno maturirao u toj školi. Njegov je otac rekao kako nije religiozan te da nije primijetio promjene u mladićevom ponašanju. 

Galjiaviev je bio naoružan eksplozivom i automatskom puškom.

 - Terorist je uhićen, ima 19 godina. Na njegovo ime je registrirano vatreno oružje. Ostali suučesnici nisu utvrđeni, istraga je u tijeku - rekao je Rustam Minnikhanov, guverner republike Tatarstan  nakon posjeta školi, dodajući da je u školi vraćena sigurnost.

Na društvenim mrežama se pojavio i snimak uhićenja Galjavieva na kojem se vidi kako ga policija drži prikovanog za zemlju sa lisicama na rukama.

Galjiaviev je na aplikaciji Telegram, piše ruski portal Baza, nekoliko dana prije napada pokrenuo kanal te se proglasio Bogom.

Fotografirao se dvadesetak minuta prije napada noseći masku na kojoj piše "bog". Napisao je da će napasti školu, a onda ustrijeliti samog sebe. Njegov profil je u međuvremenu obrisan.

Moguće da Galjiaviev napad nije organizirao sam. Naime, izvor blizak ruskoj obavještajnoj službi FSB rekao je da je u vezi s napadom uhićen i Muhamedšin Rami (41). Sumnja se na to da je sudjelovao u organizaciji napada.

Najčitaniji članci