To je to što me zanima!

Ruža Tomašić protiv koalicije pravaša sa HDZ-om i SDP-om

Dubrovački dogovor je savez HDZ-a, SDP-a i HNS-a, kojeg su sklopili kako bi se omogućilo konstituiranje tamošnjeg Gradskog vijeća, a podržavaju gradonačelnika
Vidi originalni članak

Čelnica HSP-a dr. Ante Starčević, Ruža Tomašić, za Dubrovniknet je komentirala tzv. dubrovački dogovor.

- Kako su oni meni rekli, to su napravili da ne bi bili stavljeni sa strane, a za sporazum je bilo već dovoljno glasova, ali to su samo isprike. Mi ćemo tijekom ljeta imati sjednicu predsjedništva stranke na kojoj ćemo raspraviti i ovaj događaj te se odrediti prema tom dogovoru - istaknula je. Dodala je kako je ona protiv takvog dogovora lijeve i desne koalicije, ali ističe kako je na svim lokalnim razinama čelnicima dala odriješene ruke za donošenje odluka na lokalnoj razini. 

- Nisam htjela da zbog mene hodaju pognute glave, ali izgleda da će pognute glave hodati radi sebe - rekla je Tomašić. 

Dubrovački dogovor je savez HDZ-a, SDP-a i HNS-a, kojeg su sklopili kako bi se omogućilo konstituiranje tamošnjeg Gradskog vijeća. Partnerstvo podržava gradonačelnika Dubrovnika Andru Vlahušića, a četvrti član im je stranka Pere Vićana, DDS.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Korbar Vlado 17.07.2013.

    Iako mnogi dežurni antihrvati Ružu Tomašić optužuju za licemjerje zbog činjenice što je kao euroskeptik na platnoj listi europskog parlamenta, „zadnja Ruža ustaška“, kako joj vole tepati sa desna, nije se previše uznemiravala zbog jeftinih komunističko udbaško orjunaških insinuacija: „Lud je tko i pomisli da bih izdala hrvatske nacionalne interese. Dapače, radom u parlamentu rušim EU iznutra. Eto, uzmimo plaću. Meni se ta EU gadi toliko da čim dobijem plaću u Eurima istu mijenjam u naše hrvatske kune i na taj način slabiti tu umjetnu valutu.“ Za razliku od nje, SDP-ovci su, vjerojatno zaluđeni samim Sotonom, novac od plaće populistički odlučili davati u humanitarne svrhe. „To je čisti jeftini populizam“ slažu se i Ruža i HDZ-ovci koji smatraju presedan da se političari odriču vlastitog novca vrlo opasnim, a posebno se groze jeftinog populizma kojima se ni Ruža, a pogotovo HDZ-ovci nikada ne koriste na svojim skupovima. Ovaj potez SDP-a svojevremeno iznenadio je mnoge, utoliko što je Milanovićeva Vlada do sada bila socijalna jedino po činjenici da njihovim potezima sve više građana svakodnevno postaje socijalnim slučajevima. Prema Ruži Tomašić oni su se plaće odrekli samo da bi nju doveli u nezgodnu situaciju. Sa druge strane, mnogi građani ne žele da se HDZ-ovi zastupnici odreknu svojih EU primanja jer se nadaju da bi osam tisuća eura moglo biti dobar lijek za kleptomaniju koja je proslavila i zahvatila 90% članova ove stranke.

  • IgorĐorđević 17.07.2013.

    Ružo kolka su ti primanja mjesecna

  • marnik954 17.07.2013.

    Ruža plava, a ne pupoljak crveni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare