To je to što me zanima!

S bebom je bila 15 minuta, obitelj traži razlog smrti

Manuela Kozina rodila je u nedjelju u virovitičkoj bolnici, a nakon što su se pojavile komplikacije umrla je u srijedu. Obitelj još ne zna razlog smrti
Vidi originalni članak

Treći je dan kako obitelji Kozina i Blažinčić ni od koga ne mogu dobiti objašnjenje zašto je, dva dana nakon porođaja, koji je dobro prošao, u virovitičkoj bolnici preminula njihova Manuela Kozina. Umjesto da se Manuela vrati kući mužu Nenadu i dvoipolgodišnjoj kćeri Katji, u subotu će je obitelj ispratiti na mjesnom groblju u Špišić Bukovici.
- Tek nakon što dobijemo obduksijski nalaz iz Zagreba, znat ćemo nešto više. Slučaj prati i istražni sudac u Bjelovaru. Zatražio je stručnu pomoć kako bi se razjasnile okolnosti ove tragične smrti - rekao je Dražen Huzjak, zamjenik načelnika PU virovitičko-podravske.
U upravi bolnice ne žele nagađati o mogućoj krivnji, a slučaj će istražiti Stručno povjerenstvo. Manuela je rodila u nedjelju, a nakon što su se u srijedu pojavile komplikacije, umrla je.
- Tražimo samo istinu i ništa više. Kako se moglo dogoditi da sve bude u redu, a onda u nekoliko sati Manuele više nema? Moramo znati zašto je umrla - ponavljao je u suzama suprug Nenad.
Dodao je i kako je svoju bebu mazila samo 15 minuta. Vidjela ju je odmah nakon porođaja i nakratko sljedeći dan.

LIJEČNICI UVIJEK TVRDE DA NIJE BILO PROPUSTA
Suprug rodilje Dragice Ivankić (34), koja je 2002. umrla u OB-u Sveti Duh, uspio je privatnom tužbom dokazati da je dr. Asim Kurjak lažirao dokumente o Dragičinoj smrti. Kurjaka su proglasili krivim, ali je nastupila zastara. Snježana Buzov (38) iz Solina umrla je u KB-u Split 2005. sedam sati nakon rođenja trećeg djeteta. Obitelj je tužila bolnicu, a proces još traje. U KB-u Split je 20 sati nakon porođaja 2003. umrla i Sanja Malovan (35). Liječnici su ustvrdili da s njihove strane nije bilo propusta te da rodilje “umiru i u Houstonu i Tokiju”.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • kropka 12.08.2011.

    zastara????A jeli ma majku im njihovu ali za neplaceni parking ce te ganjati 10 godina!!!!!!Evo nam nase divne drzave!!!Ma neka budu face i idu vidjeti lica te djece na Bozic koji provode bez svoje mame!J....... ti heroje :-P

  • katarinan 25.04.2009.

    Još se uvijek u 21.stolječu liječnici igraju Boga. Nažalost još je jedan mladi život izgubljen,još če neka djeca odrasti bez majke.Pitam se:zar tolika nemarnost još uvjek vlada. Ja sam prije 5 god u jednoj od hr.bolnica rodila svoje treče djete i skoro završila kao ova mlada majka. Zbog liječničke nebrige i nemarnost,nisu slušali moja upozorenja da se samnom nešto događa,jer uzimaju sebi pravo igrati se Boga s tuđim životom. Gdje je nestala ljudska pažnja,suosjećanje i briga?...I tako opet,nestao je jedan mladi život,a život djece zauvijek je promjenjen.Tko tu treba reagirat,jer očito ovi koji kao nešto poduzimaju isti su ko oni kojih nije briga.

  • babyy 25.04.2009.

    ajme boze koja dva mala andjelka.svi mi znamo da se greske dogadjaju ali ovakve pogreske su neoprostive i koja vrazja zastara. tko ce ovoj djecici nadomjestit majku i kako to moze zastarit. ma joj strasno. boze stiti ih kroz njihov zivot,

Komentiraj...
Vidi sve komentare