To je to što me zanima!

S Croatia Airlinesom putovali 24 sata umjesto sat vremena

Putnici iz Münchena za Zagreb u 24 sata suočili su se s maglom, kvarom aviona, zatvorenim aerodromima, noćenjem u Rimu i štrajkom. A kući su trebali stići za sat
Vidi originalni članak

Airbus Croatia Airlinesa pokušao je u četvrtak oko 23 sata sletjeti na zagrebački aerodrom, no zbog guste magle pilot je bezuspješno pokušao aktivirati sustav za slijetanje po magli. Avion je letio iz Münchena za Zagreb, a let obično traje tek sat vremena. No putnici, njih 108 iskusili su pravi kaos. Nakon otkazivanja slijetanja u Zagreb, slijetanje im je bilo onemogućeno u Splitu i Dubrovniku jer spomenuti aerodromi rade tek do 22 sata. Rješenje je bilo slijetanje u najbližu zračnu luku koja radi 24 sata dnevno, a to je bila rimska zračna luka u koju su pristigli za narednih sat vremena i to zahvaljujući do vrha punom spremniku goriva. 

No ni tu nije bio kraj agonije. Iako je Croatia Airlines putnicima platio hotelski smještaj, dan kasnije let iz Rima za Zagreb otkazan je zbog štrajka radnika. U petak popodne avion je napokon sletio u Pulu, a putnici su napokon busevima prebačeni u Zagreb. Neplanirano dugo putovanje iz glavnog bavarskog grada hrvatsku aviokompaniju mogao bi stajati i nekoliko stotina tisuća eura, piše Jutarnji list.

Pula je dežurala, danas više ne

Kako u Hrvatskoj, osim Zagreba, nema 24 sata dežurnih aerodroma, prije nekoliko godina Ministarstvo prometa odlučilo je pulsku zračnu luku 'napuniti' s nekoliko milijuna kuna godišnje za dežurstvo. To im se nakon određenog vremena učinilo nevažnim, pa se dogovoreni aranžman ugasio. Avioprijevoznicima je u kriznim situacijama najbliža destinacija za slijetanje Italija. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • JuliaHackel 20.11.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • mimi mala 20.11.2011.

    Po nekakvoj logici ako nisu mogli sletjeti u zagrebu trazili su dozvolu sa slijetanje na najblizi aerodrom.

  • pidanko29 20.11.2011.

    koja drzava i hoce u europu u tunguziju vas treba poslat !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare