To je to što me zanima!

S knjižnice palo staklo i rasulo se u tisuće komadića: 'Djeca su se igrala, moglo ih je ozlijediti'

Očevici su nam ispričali kako se u trenutku pada stakla, oko 15-ak djece igralo u prostoru knjižnice. Neki tvrde da su djeca gađala prozor, dok drugi tvrde da je prozor sam od sebe zamalo pao na djecu
Vidi originalni članak

Još uvijek se utvrđuju sve okolnosti događaja, rekli su nam iz PU Zagrebačke dan nakon što se u knjižnici Jelkovec srušio veliki komad stakla koji se zatim rasuo u tisuće komadića ispred ulaza u Knjižnicu, ali i oko nje. 

Naime, u nedjelju oko 19 i 30 sati policija je dobila dojavu o navedenom događaju. Na sreću ozlijeđenih nije bilo, jer se u tom trenutku nitko nije nalazio u prostorima Knjižnice, iako je prolaz oko zgrade prilično frekventan. Ljudi su i ponedjeljak prolazili kroz prolaz pored knjižnice, bez obzira što je iz sigurnosnih razloga ograđen policijskom trakom. U blizini knjižnice nalazi se i dječji park, kafić, park za pse te gradski bazen i gotovo uvijek ima nekoga.

Očevici su nam ispričali kako se u trenutku pada stakla, oko 15-ak djece igralo u prostoru knjižnice. Neki tvrde da su djeca gađala prozor, dok drugi tvrde da je prozor sam od sebe zamalo pao na djecu. 

- Nisam vidio što se dogodilo, ali kad sam prolazio, vidio sam rupu u prozoru i razbijeno staklo. Ispred knjižnice bilo je 15-ak djece koji su poslije s pričali s policijom - rekao nam je stanovnik Jelkovca pa dodao kako se staklo i naknadno odlomilo te padalo na ulicu. 

- Ujutro se odlomio još jedan dio stakla tako da je rupa sad veća nego što je bila sinoć - kazao je.

Djelatnici knjižnice nisu znali što se dogodilo sve dok nisu došli na posao, a na bazenu i u kafiću nitko ništa nije čuo niti vidio. Tijekom dana vatrogasci su odlomili preostali dio prozora kako ne bi ponovno došlo do daljnjeg urušavanja preostalog dijela stakla. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare