To je to što me zanima!

S pet teških operacija su mu liječnici spasili noge...

Mihovil Šepac (29) zalutao je u minsko polje gdje je nagazio na minu. Stradale su mu obje noge. Riječki kirurzi su mu kosti u nogama spojili čavlom
Vidi originalni članak

Mihovilu Šepcu (29), koji je prije tri tjedna teško stradao u minskom polju u selu Dabar kraj Otočca, riječki liječnici uspjeli su spasiti noge. On je s trojicom prijatelja zalutao u minsko polje. Jedan je poginuo, a Mihovilu su stradali lijeva potkoljenica i stopalo, dok je desna noga ostala bez većeg dijela kosti i tkiva. Riječki kirurzi rekonstruirali su mu meko tkivo i čavlom spojili kosti. Velikim leđnim mišićem kojega su uzeli zajedno s kožom i krvnim žilama, nadomjestili su potkoljenicu. Najsloženija od pet operacija trajala je čak 12 sati. U njoj je sudjelovalo osam kirurga, četiri anesteziologa, četiri instrumentara i tim sestara. Liječnici su objasnili kako je riječ o vrlo skupoj i zahtjevnoj operaciji.
- Bio sam uvjeren da ću ostati bez desne noge. Stanje u kojem sam došao u bolnicu bilo je šokantno. Liječnici su mi objasnili da će mi mišić, kožu i žile presaditi s leđa, no nisam mogao shvatiti, a još manje vjerovati da će se to dogoditi - rekao je Mihovil koji će krajem srpnja vjerojatno biti pušten kući.
Već pomalo ustaje na lijevu nogu i koristi se hodalicom. Otac Josip je napokon odahnuo.
- U početku sam bio skeptičan, no liječnici su mi pojasnili postupak. Sad kada ga pogledam, znam da će se oporaviti - govori otac.
U zračnoj luci u Splitu tijekom subote očekivalo se 100-tinjak komercijalnih letova i deset privatnih s 20.000 putnika, što je uobičajen prosjek za vruće ljetne dane.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • HUMI 17.07.2010.

    Samo naprid ali nadam se da više nećeš biti tako manit pa ići u minsko polje..Čudo je da si živ....

  • thedino 17.07.2010.

    bravo liječnici ! svaka čast ! bravo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • thedino 17.07.2010.

    zanimljiv smo mi narod, jako zanimljiv... na ovako lijepe vijesti i ovako uspješne operacije koju su izveli naši hrvatski liječnici u našoj Hrvatskoj nekavih 4 komentara ni v rit ni mimo !!!!! ni jedne pohvale ni jedne lijepe riječi niti podrške našim liječnicima !!!!! sramota !!! ali eto da je kojim slučajem netko od njih pogriješio ajme tada bi bilo 150 komentara sa tisuću ružnih riječi...... jadno....

Komentiraj...
Vidi sve komentare